9 startup-uri fintech si-au prezentat produsele la Elevator Lab Bootcamp  Demo Night

9 startup-uri fintech si-au prezentat produsele la Elevator Lab Bootcamp Demo Night

9 startup-uri fintech și-au prezentat produsele în cadrul unui Demo Night, eveniment care a marcat finalul Elevator Lab Bootcamp, un program educaţional organizat de Raiffeisen Bank România în parteneriat cu TechHub Bucharest. Startup-uri cu soluţii pentru educaţie financiară prin joc, colectarea debitelor, management investiţii ori brokeraj credite au venit în faţa unui juriu format din profesionişti din grupul Raiffeisen Bank şi reprezentanţi TechHub Bucharest.

Finplay, startup care a dezvoltat o aplicaţie de educaţie financiară, şi Vestinda, fintech cu o platform de tip marketplace pentru managementul investiţiilor, vor continua pregătirea începută în Elevator Lab Bootcamp la “Digital Entrepreneurship Summer Program 2019”, pentru 2 săptămâni, în Viena.

Elevator Lab Bootcamp, desfăşurat în perioada 17 mai – 12 iunie la TechHub Bucharest, a adus împreună echipe şi fondatori care vor să pornească ori să dezvolte un startup fintech.
Participanţii s-au înscris cu o idee de startup fintech şi au trecut prin workshop-uri în care și-au validat ideile de afacere, au învăţat cum să le transforme în produse minim viabile şi au trecut, alături de mentori, prin sesiuni de învăţare care să acopere aspectele de juridic, noţiuni de vânzare şi de dezvoltare a afacerii. Ca mentori, au avut antreprenori, investitori sau profesionişti cu experienţă în dezvoltarea unui startup.

Cine sunt cele 9 startup-uri fintech care au ajuns la finalul Elevator Lab Bootcamp:
– Advicely, startup care îşi propune să revoluţioneze industria de brokeraj a creditelor;
– Financial, un agregator care ajută startup-urile şi antreprenorii să îşi gestioneze mai bine banii;
– FinPlay, echipa care propune o aplicaţie de educaţia financiară prin joc;
– Grafeli, un program software pentru colectare debite, care urmează metodologiile agile;
– Libero, aplicaţie de evaluare a riscului bancar prin intervievarea şi analizarea intervievează comportamentul utilizatorilor;
– Matrix F., controlorul financiar digital pentru IMM-uri;
– Perce, aplicaţie care ajută utilizatorii să-şi gestioneze mai bine bugetul şi să profite de oferte speciale pentru produsele dorite;
– RegFix, startup care ajută băncile să respecte reglementările de natură financiară;
– Vestinda, o platformă de tip marketplace pentru managementul investiţiilor.

”Afacerile la început de drum au nevoie de toată susţinerea atât din partea comunităţii de business, cât şi a companiilor ca Raiffeisen Bank. Putem împărtăşi din experienţa noastră şi le putem oferi resurse pentru a avea un start cât mai bun. Mă bucur să văd că am construit împreună cu TechHub un program căruia îi putem spune chiar un“kit de intrare în lumea startup”. Asta a fost şi este Elevator Lab Bootcamp.”a spus Vlad Stănilescu, Chief Digital Officer Raiffeisen Bank.

Vlad Stanilescu (Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank România), Eliza Gheorghe (Head of PI Segments, Raiffeisen Bank România), Mihai Lazăr (Manager Capital Markets, Raiffeisen Bank România), Alin Neacşu (Corporate Banking Director, Raiffeisen Bank România), Daniel Dragomir (Co-Fondator, TechHub Bucharest) şi Liviu Cadariu (Program Manager StepFWD) au făcut parte din juriul care a ales reprezentanţii celor două echipe care vor participa gratuit la “Digital Entrepreneurship Summer Program 2019”, pentru 2 săptămâni, în Viena.

15 idei au fost selectate pentru a fi parte din Elevator Lab Bootcamp, iar 9 dintre ele au ajuns în finală. Elevator Lab Bootcamp se desfăşoară în România ca parte a celui mai mare program de parteneriate între fintech-uri şi companii din Europa Centrală şi de Est, Elevator Lab, organizat de Raiffeisen Bank Internaţional. În 2018, Raiffeisen Bank România, în parteneriat cu TechHub Bucharest, a organizat Elevator Lab Challenge, un program local de selecţie pentru programul global Elevator Lab.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0