Metropolitan Life lansează o componentă de investiții pentru asigurarea de sănătate Dr. KID

asigurari

Având în vedere că se alocă în medie 800 lei anual pentru protecția copiilor, de catre clienţi, prin Dr. KID, Metropolitan Life lansează o componentă de investiții pentru a completa asigurarea de sănătate. Asigurările cu componentă de economisire și investiții pentru copii s-au dublat în 2013 faţă de anul 2012.

 

Metropolitan Life a lansat de curând o componentă de investiții denumită Invest care poate fi atașată la asigurarea de sănătate Dr. KID adresată copiilor. Această opțiune suplimentară adăugată oricărui pachet Dr. KID oferă părinților soluția completă de protejare a sănătății copilului și de investire a economiilor pentru viitorul acestuia.

 

”Grupurile de discuții pe care le-am organizat cu părinții au concluzionat că, după ocrotirea sănătății copiilor, a doua responsabilitate a părinților este asigurarea unei educații alese pentru cei mici. În România un an de Universitate costă între 500 și 5.000 EUR, iar la o universitate de prestigiu din Europa, taxele anuale pornesc de la 12.000 EUR. Toate aceste informații, alături de dublarea numărului asigurărilor cu economisire și investiții pentru copii din portofoliul nostru în 2013 față de 2012, ne-au determinat să oferim, în același produs, posibilitatea de a proteja sănătatea copiilor, dar și de a investi pentru un viitor mai bun al acestora prin soluția completă Dr. KID”, explică Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

 

Beneficiile principale pe care le oferă asigurarea de sănătate Dr. KID, adresată copiilor, constau în sprijin financiar în cazul diagnosticării cu o afecțiune gravă, în eventualitatea unui accident, dar și pentru alte evenimente medicale precum fracturi, arsuri, spitalizare, intervenție chirurgicală. Noutatea pe care o aduce componenta de investiții se referă la opțiunea oferită părinților de a aloca o sumă de bani într-unul din cele trei fonduri de investiții ale Metropolitan Life: Plus, Multiplu sau Exponențial, în funcție de nivelul de risc și profit pe care părintele îl dorește: redus, mediu sau ridicat.

 

Opțiunea nou atașată funcționează astfel: Metropolitan Life investește suma direcționată în unul din cele trei fonduri de investiții, iar după un anumit termen – minim 10 ani – clientul retrage suma acumulată din investiții pentru a oferi copilului său un început bun în viață.

 

Alte caracteristici specifice pentru opțiunea Invest sunt: flexibilitatea (clientul are posibilitatea de a modifica strategia investițională de 8 ori pe an, precum și de a face 8 răscumpărări parțiale din suma acumulată pe an), frecvența platii primei de asigurare poate fi lunară, trimestrială, semestrială sau anuală, iar beneficiile obținute din investiții nu sunt impozabile.

 

La Metropolitan Life asigurările pentru copii reprezintă 10% din întregul portofoliu de produse. Asigurarea Dr. KID a fost lansată la începutul lui 2014, iar polițele de acest tip reprezintă deja 60% din asigurările noi pentru copii încheiate în primele 6 luni din 2014. Prima medie anuală pentru asigurarea Dr. KID este de 800 lei. În primele 6 luni de la lansarea asigurării, s-au plătit despăgubiri pentru 100 de evenimente medicale pentru copiii asigurați, mai mult de jumătate dintre acestea fiind sume plătite pentru zilele de spitalizare ale micuților, iar 30% au fost beneficii financiare oferite pentru intervenții chirurgicale.

 

Asigurările pentru copii în focusul activității Metropolitan Life în 2014

 

Pe lângă asigurarea de sănătate Dr. KID, Metropolitan Life oferă clienților alte două produse dedicate copiilor: Junior Extra, plan de protecție și economisire garantată și Junior Invest, plan de asigurare cu economisire și investiții. Prima medie anuală pentru polițele Junior s-a situat în 2013 în jurul valorii de 1.900 lei.

 

Soluția completă oferită clienților cuprinde pe lângă beneficiile de protecție, sănătate și investiții, o platformă online www.parintiincontrol.ro actualizată constant, un spațiu virtual în care părinții obțin sfaturi utile și îndrumare în legătură cu cele mai frecvent întâlnite probleme ale copiilor lor, de la SuperNanny – Irina Petrea.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0