Bega Grup a investit 3 milioane de lei într-un parc de aventură

Bega Grup a investit 3 milioane de lei într-un parc de aventură

Grupul Bega, condus de Emil și Marius Cristescu, a investit 3 milioane de lei într-un parc de aventură și un loc de joacă pentru copii, ambele amenajate în cadrul complexului Arsenal Park de la Orăștie. Structura de agrement este parte a unui proiect de agrement în valoare de 6 milioane de euro, care mai include: 9 kilometri de piste de biciclete şi plimbare asfaltate, turn pentru sporturi extreme cu înălţimea de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din ţară, dar şi un dispozitiv Powerfun pentru bungee jumping, patinoar sintetic, skate park din beton cu suprafaţa 1.500 de metri şi un centru de agrement călăre. Acestora li se vor adăuga un centru Spa și o sală de sport multifuncțională.
„Acum se lucrează la cei 9 kilometri de piste de biciclete, care vor fi gata până la sfârșitul anului, skate park-ul și patinoarul vor fi inaugurate până la sfârșitul lunii octombrie și centrul de echitație va fi deschis la sfârșitul lunii noiembrie. Tiroliana va deveni funcțională la începutul anului viitor, în aprilie va fi gata și sala de sport și aqua park-ul va fi inaugurat în iulie”, a declarat Marius Cristescu.
Întins pe o suprafaţă de 88 de hectare, Arsenal Park este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din România în care sunt prezentate 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR’93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26.
Proiectul este co-finanţat prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contribuţia beneficiarului (40%), în bază contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Fraţii Marius şi Emil Cristescu sunt acţionari majoritari în peste 20 de companii din industrie, construcţii, energie şi turism.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0