Dragoş Cincă, Flamingo: Piaţa imobiliară este pe punctul să explodeze

cinca2

“Piaţa imobiliară este pe punctul să explodeze. Cererea acumulată este foarte mare, iar finanţarea începe să fie la îndemână. Există în continuare limitări la salarii, dar există din ce în ce mai mulţi tineri care au venituri de peste 1000 de euro pe familie, ceea ce îi face fezabili pentru o finanţare pentru o casă”, a declarat Dragoş Cincă, fondatorul Flamingo, pentru Piaţa Financiară. Acesta crede că piaţa imobiliară va depăşi cu mult nivelul de dinainte de criză ca număr de tranzacţii, şi în unele situaţii chiar şi în ceea ce priveşte nivelul preţurilor. „Nivelul de dinainte de criză a avut anumite aspecte de bubble, din punct de vedere al preţurilor. Ca număr de tranzacţii, nivelul de dinainte de criză va fi depăşit cu mult. Chiar şi preţurile vor fi peste acel nivel, dar în zonele unde există value. Apartamentele comuniste mi-e greu să cred că vor mai ajunge la preţurile pre-criză, dar depinde de locaţie, pentru că proximitatea este un factor important”, a spus Cincă.

Omul de afaceri începe în 2015 construcţia unui complex de vile, numit Flamingo Park, în Corbeanca. „Piaţa imobiliară va merge de acum în direcţia în care trebuie, pentru că s-a acumulat o cerere foarte mare. Tânăra generaţie, segmentul 25-35 de ani, care acum îşi construieşte o familie manifestată un real interes pentru private ownership. Poate într-o primă fază, cei care nu au copii se mulţumesc cu un apartament din motive de proximitate. Dar odată cu apariţia copiilor sau premergător apariţiei copiilor îşi caută case. Avem un segment puternic de tineri care încep să se gândească la case şi vor, aşa cum au văzut poate în filme, case cu un anume urbanism, cu spaţii largi, care aduc un plus faţă de casele înghesuite din imediata apropiere a Bucureştiului”, a arătat omul de afaceri.

Complexul va cuprinde 150 de case cu preţuri pornind de la 50.000 de euro + TVA, dar şi grădiniţă, cafeterie, spaţii comerciale sau locuri de recreere. Proiectul este prezentat în cadrul tIMOn, târgul imobiliar naţional care are loc în perioada 16-19 octombrie, în Piaţa Constituţiei. Potrivit lui Cincă, casele vor fi în stil american, proiectul adresându-se celor care vor un stil de viaţă liniştit, în natură, departe de poluare.

Dragoş Cincă a fondat Flamingo, prima mare companie privată care a fost listată la bursă. În anul 2007, compania a fuzionat cu retailerul Flanco, rezultând grupul de firme Flamingo International.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0