Frigoexpres SA a finalizat aprobarea planului de reorganizare

Frigoexpres SA a finalizat aprobarea planului de reorganizare

Compania de transport rutier Frigoexpres SA a obținut confirmarea în instanță a planului de reorganizare, propus în cadrul procedurii de insolvență. Creditorii societății au aprobat aplicarea planului pe o perioadă de 36 de luni, începând cu decembrie 2014. Frigoexpres a intrat în procedura generală a insolvenței în august 2013, sub administrarea judiciară a CITR, companie de top în piața de insolvență din România şi parte a CITR Group.
”Reorganizarea se bazează pe continuarea și intensificarea activității companiei pe fondul obținerii unor noi contracte în ultima perioadă. De asemenea, in paralel cu acoperirea pasivului societății, planul de reorganizare prevede extinderea și reînnoirea parcului auto în vederea onorării contractelor aflate în derulare și consolidării poziției pe piața internă și externă. Avem încredere că, împreună cu creditorii, vom putea sprijini compania în aplicarea planului de reorganizare, astfel încât în cel mult 3 ani aceasta să iasă din procedura de insolvență și să redevină un jucător sănătos în piața de profil”, a declarat Bogdan Gorde, asociat în cadrul CITR Bihor.
Planul de reorganizare prevede achitarea a 55% din datoriile companiei către creditori, dintr-un total de 60 de milioane de lei, conform tabelului definitiv de creanțe. Aprobarea planului de către adunarea generală a creditorilor Frigoexpres s-a făcut cu o majoritate de voturi reprezentată de 4 grupe de creditori din 5 grupe posibile.
Frigoexpres este una dintre cele mai mari companii de transport rutier în regim de temperatură controlată din România, și a încheiat anul 2013 cu afaceri de peste 12 milioane de euro, cu o pierdere de 3,6 milioane de euro. În prezent, Frigoexpres are parteneriate încheiate cu unii dintre cele mai mari producători din industria cărnii, a lactatelor, sau din domeniul legume-fructe, și distribuie marfă pentru cele mai mari hypermarket-uri din țară.
CITR, companie de top în piața de insolvență din  România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 40 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, CITR a gestionat procedura insolvenței a peste 750 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.
CITR este parte a CITR Group, un grup de societăți specializat în identificarea de soluții personalizate pentru companiile în dificultate.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0