Activele nete ale fondurilor locale au crescut cu 1,8% în august

Activele nete ale fondurilor locale au crescut cu 1,8% în august

Activele nete ale fondurilor locale au crescut în luna august cu 1,8%, până la 21,6 miliarde lei (sau 4,85 miliarde euro) în vreme ce cresterea de la începutul anului a accelerat pana la 3%, anunţă Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Fondurile locale au înregistrat intrări nete de 244,2 mioane lei (sau 54,8 milioane euro) în luna august, fiind vizate în special fondurile de obligaţiuni (+139,8 milioane lei), fondurile din categoria “altele” (+107,5 milioane lei ) şi fondurile monetare (+3,1 milioane lei), se mai arată în comunicatul Asociaţiei. Ieşiri nete au avut loc la fondurile cu capital protejat (-3,2 milioane lei), de acţiuni (-1,6 milioane lei), de randament absolut (-1,3 milioane lei) şi la cele diversificate (-0,1 milioane lei), se mai arată în comunicatul Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

Activele nete exprimate în lei ale fondurilor deschise străine distribuite în Romania au crescut cu 2,5% comparativ cu luna iulie, până la 2,48 miliarde lei ( sau 556,1 milioane euro) şi au înregistrat o creştere de 5% de la începutul anului până acum.

Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 10,3% din totalul activelor fondurilor deschise de investiţii, au înregistrat în luna august subscrieri nete pozitive, de 27,8 milioane lei ( sau 6,2 miliioane euro), mai anunţă comunicatul AAF.

a-doua-poza

Totodată, activele nete ale celor 21 de fonduri închise (locale şi străine) au crescut cu 1,9% până la 0,5 miliarde lei (sau 111,4 milioane euro). Aceste fonduri au înregistrat ieşiri nete în luna august de 2,8 milioane lei (adică 0,63 milione euro), potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, activele nete ale celor 186 de fonduri deschise şi închise (locale şi străine) au crescut cu 1,9% în luna raportată până la 24,6 miliarde lei (sau 5,5 miliarde euro) şi un marcat un plus de 3,2% în anul 2016.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri este organizaţie neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România. Asociaţia reuneşte 21 societăţi de administrare a investiţiilor (S.A.I.), Fondul Proprietatea, 4 Societăţi de Investitii Financiare (S.I.F.) şi 4 bănci depozitare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0