AdePlast a crescut anul trecut până la 92 milioane de euro

AdePlast a crescut anul trecut până la 92 milioane de euro

Liderul pieței de materiale termoizolante, AdePlast, a depășit anul trecut pragul de 92 milioane de euro, o cifră de afaceri în creștere cu 20 de procente față de rezultatul din 2017. „A fost o evoluție bună având în vedere că la momentul adoptării bugetului ne-am propus o creștere de două cifre, dar știam că pe piețele noastre se anunțau turbulențe pe anumite segmente și reconfigurări de forțe din partea competiției, evenimente confirmate de-a lungul anului trecut”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

8% din cifra de afaceri a AdePlast a fost export

AdePlast contează la export, este cel mai mare exportator din industria sa în 2017. ”Cifra noastră de afaceri a provenit anul trecut în proporție de 92 de procente din vânzările de pe piața locală și 8 procente din exporturi. Cifrele la export au fot realizate grație certificărilor europene ETAG 004 și BBA (The British Board of Agrements (BBA) din Marea Britanie) pentru care fabricile AdePlast au fost îndelug studiate și apoi auditate”, mai spune Daniel Stăncescu.

Creșterea de pe piața internă a venit de-a lungul anului trecut din proiectele rezidențiale în condițiile unei stagnări ale lucrărilor publice de termoreabilitare. 2017 este, prin excelență, anul în care dezvoltatorii au înțeles avantajele folosirii termosistemelor agrementate. ”Suntem extrem de mulțumiți că din ce în ce mai mulți dezvoltatori imobiliari și constructori au ințeles avantajele achiziției unui pachet complet de materiale de la un singur producător, față de achiziția fragmentată. La finalul lucrării, mulți dintre aceștia au constatat că lucrările au costat mai puțin și au avut parte și de garanție din partea AdePlast, argumente care i-au ajutat mai departe ca avantaj în vânzare”, continuă Daniel Stăncescu.

Exportul, ajutat de certificări la nivel european

Deși costul de transport este unul din factorii cheie ai competitivității la export în domeniul materialelor de construcții, AdePlast performează în Ungaria, Bulgaria și Austria sau Republica Moldova. Produsele sub marca AdePlast au ajuns însă, cu o creștere accelerată, și în UK, Italia sau Spania. ”Constructorii sau chiar meseriașii români care lucrează în aceste piețe au fost redutabili ambasadori ai produselor AdePlast. Noi spunem că este vorba despre calitatea produselor noastre, dar pe lângă asta, meseriașii români ne-au cerut certificări europene pe care le-am obținut. Acestea au constituit argumente solide pentru export, trend care continuă și în 2018”, încheie Daniel Stăncescu.

Departamentul financiar de la AdePlast monitorizează permanent creșterea generală a prețurilor, în special a celor la utilități și combustibili, creșterile salariale, impactul cursului valutar și ratele dobânzilor din Romania. Strategia AdePalst pentru 2018 vizează menținerea ratei de creștere sustenabilă a cifrei de afaceri și a profitului companiei, la fel ca în anul 2017.

AdePlast este cel mai important producator român de materiale pentru constructii, cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

Oradea. Capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone / an vopsele si tencuieli decorative si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Ploiesti. Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman. AdePlast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producatorul de termosistem numarul 1 din Romania, avand toate materialele componente realizate in fabricile proprii.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0