Alpha Bank România, APPE și Tara Interactive lanzează „KIDS – o afacere de succes” – aplicație dedicată educației financiare a copiilor

Alpha Bank România, APPE și Tara Interactive lanzează „KIDS – o afacere de succes” – aplicație dedicată educației financiare a copiilor

Alpha Bank România în parteneriat cu Asociaţia pentru promovarea performanţei în educaţie (APPE) și dezvoltatorul Tara Interactive lansează „KIDS – o afacere de succes”, aplicație dedicată preșcolarilor și elevilor de școală primară pentru a-i ajuta să învețe și să practice concepte financiare.
„KIDS – o afacere de succes” este o combinație de jocuri educaționale, rezolvarea problemelor și chestionare. Într-o manieră plăcută și utilă, conținutul educațional al aplicației aduce în atenția copiilor diferite principii financiare, cum ar fi economisirea, gestionarea înţeleaptă a cheltuielilor, sau stabilirea de obiective.
Prin joc și distracție, copiii vor descoperi, printre altele, ce înseamnă să gestioneze banii, să cumpere materiale și să plătească cheltuielile. În funcție de câți bani vor cheltui, vor putea vinde și economisi. Pe măsură ce își dezvoltă afacerea, vor trebui să-și gestioneze cheltuielile și să facă profit. Trecând la nivelul superior al jocului, copiii vor învăța să construiască și să conducă o afacere de success, să crească producția, să vândă și să facă investiții. dar și să utilizeze servicii bancare; ei vor putea să deschidă un cont, să facă depozite sau să ia credit, să-l plătească.
„Educaţia este una dintre cele mai importante teme în dinamica timpurilor noastre. Investiţia în educația copiilor noștri este cel mai sigur mod de a le securiza viitorul, chiar dacă este un ciclu lung ce necesită atenție și dedicație. Trăim într-o lume din ce în ce mai complexă atât din punct de vedere al avansului tehnologic, cât și al instrumentelor și nevoilor financiare. Este, astfel, de datoria noastră să le punem la dispoziție toate instrumentele necesare intergrarii conceptelor financiare într-un mod cȃt mai facil.”, a declarat Sergiu Orpescu, Preşedinte Executiv, Alpha Bank România.
„Educaţia financiară reprezintă inovaţie în educaţie prin metodele şi tehnicile moderne de predare utilizate, prin dezvoltarea creativităţii şi gândirii logico-matematice la elevi, prin îmbinarea formalului cu non-formalul şi prin interdisciplinaritatea materiei de studiu (sunt îmbinate noţiuni de matematică financiară, limba romana, desen, istorie, geografie, comunicare, antreprenoriat etc). Prin predarea educaţiei financiare în şcolile din România, urmărim aplicarea celor mai bune practici din Uniunea Europeană (recomandate atât de OECD, cât şi de BCE) cum ar fi: utilizarea aplicaţiilor informatice pe teme economice (gamification) sau digitalizarea manualelor în vederea formarii noii generaţii şi în vederea cultivării respectului faţă de muncă, bani, persoane şi instituţii.” a declarat Ligia Georgescu-Goloşoiu, Preşedinte APPE.
“Kids – o afacere de success” a venit din dorinţa noastră, ca părinţi, de a contribui la educaţia financiară a copiilor prin joc. Inspirat de fetiţele mele, am creat şi dezvoltat împreună cu echipa de la ŢARĂ interactive această aplicaţie care să reproducă situaţii de viaţă şi să vină, astfel, cât mai firesc, cu primele noţiuni de educaţie financiară şi antreprenoriat, la şcoală sau acasă”, a declarat Vlad Lepădatu, Director General, TARA Interactive.
Aplicația este disponibilă pentru descărcare pe iOS, Android din paginile dedicate aplicaţiilor, dar și de pe www.alphabank.ro și www.appe.ro .

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats