Asociația Română a Băncilor a lansat site-ul de educație financiară

Asociația Română a Băncilor a lansat site-ul de educație financiară

Asociația Română a Băncilor (ARB) lansează astăzi, 9 martie 2015, site-ul de educație financiară www.educatiefinanciara.info, acțiunea fiind inclusă în seria de evenimente pe care ARB le desfășoară în cadrul programului European Money Week, care se derulează la nivel european în perioada 9 -13 martie 2015.
„Invităm persoanele interesate de noțiunile financiar bancare privind drepturile, obligațiile și riscurile în creditare, de economisire, de soluțiile generale pentru restructurarea creditelor sau de modalitatea de evitare a fraudelor să acceseze site-ul www.educatiefinanciara.info. Vom continua să adaugăm informații noi prin valorificarea expertizei specialiștilor din sistemul bancar pentru a veni cât mai aproape de nevoile de informare ale clienților instituțiilor de credit și ale
persoanelor nebancarizate. Aproximativ 50% dintre românii adulți nu utilizează produse și servicii bancare. Dorim să promovăm pentru publicul larg informațiile de natură financiar bancară care permit asumarea corespunzătoare a drepturilor, obligațiilor şi riscurilor de natură financiară. ARB și instituțiile de credit membre au derulat deja și vor continua să dezvolte proiecte de educație
financiară și de gestionare corespunzătoare a bugetelor”, a declarat Radu Grațian Ghețea, președintele Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.
Site-ul www.educatiefinanciara.info va fi permanent la dispoziția publicului din România și își propune să fie site-ul numărul unu de educație financiară obiectivă, actualizată, neviciată și riguroasă în acord cu politicile generale ale instituțiilor de credit din România.
Programul European Money Week este lansat la inițiativa asociațiilor bancare membre ale Federației Bancare Europene, la care Asociația Română a Băncilor este membră, și constă în desfășurarea, în premieră, a unei serii de evenimente și acțiuni de educație financiară în perioada 9 – 13 martie 2015 în 23 din cele 28 de state europene care s-au înscris în program.
Obiectivul organizării European Money Week, pe baze anuale, este creșterea nivelului de conștientizare la nivel european privind importanța educației financiare.
Asociația Română a Băncilor concentrează întreaga industrie bancară din România, fiind vocea sectorului bancar în relația cu autoritățile române, Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană, Banca Mondială și alte organisme interne și internaționale. Obiectivul principal constă în reprezentarea și apărarea drepturilor și intereselor membrilor, mai ales acum în perioada în care reglementarea gândită la nivel european a unui sistem bine normat poate
exercita presiune suplimentară pe rolul băncilor de finanțator al economiei. Sectorul bancar românesc finanţează preponderent economia românească, asigurând aproximativ 92% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar românesc. Sistemul bancar din România, care deservește milioane de clienți, s-a dovedit a fi rezilient pe perioada crizei, nefiind nevoie de sprijin din fonduri publice pentru susținerea acestuia. ARB este membră a Federaţiei Bancare Europene
din anul 1992 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene şi în 26 de organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfectarea cadrului economic în sens larg. Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 23 de comisii tehnice ale ARB.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0