Banca Transilvania a achiziţionat Bancpost: actele s-au semnat – e timpul pentru business!

Banca Transilvania a achiziţionat Bancpost: actele s-au semnat – e timpul pentru business!

Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul Financiar Banca Transilvania.
Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane euro (77% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN, 6,79 milioane euro (63% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă). În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost.
Achiziţia Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziţiei pe piaţă. Urmează un plan ambiţios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania – Bancpost. Suntem pregătiţi să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susţinerea antreprenorilor şi economiei româneşti. Mulţumim reprezentanţilor Eurobank şi Bancpost pentru abordarea profesionistă şi colaborarea care a dus la succesul acestei tranzacţii”, declară Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie, BT.

Managementul integrării
Banca Transilvania l-a mandatat pe Leontin Toderici, Director General Adjunct – Chief Operations Officer în cadrul Băncii Transilvania, pentru a coordona integrarea în Grupul Financiar BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci, BT şi Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experienţă în banking, este doctor în informatică economică şi absolvent de EMBA.
Cu peste 13% cota de piaţă, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajaţi şi aproape 500 de sedii. Este prima instituţie bancară care a fost listata la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piaţă, peste 1 milion de clienţi şi 147 de sedii.
Banca Transilvania colaborează cu A.T. Kearney Management Consulting pentru planificarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.
Pentru achiziţie, consultantul financiar unic pentru Banca Transilvania a fost Barclays Bank PLC, consultanta juridică a fost asigurată de PeliFilip, iar consultanta financiară pentru aspecte contabile şi de diligenţa, de Deloitte.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats