Bani de la Banca Europeană de Investiții pentru companiile româneşti prin BCR Leasing IFN

Bani de la Banca Europeană de Investiții pentru companiile româneşti prin BCR Leasing IFN

BCR Leasing IFN S.A. a semnat un nou acord de împrumut cu Banca Europeană de Investiții (BEI), care reprezintă a doua tranșă (30 de milioane de euro) dintr-un credit total de 100 de milioane de euro. Împrumutul va fi folosit pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor cu capital mediu care vor implementa proiecte în domeniile industrie, servicii și infrastructură.

Împrumutul este în conformitate cu strategia BEI de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii din Europa și se preconizează că mai mult de 90 % din împrumut va avea beneficiari din zonele de coeziune ale României. În acest scop, BCR Leasing își unește forțele încă o data cu BEI, continuând astfel o colaborare de succes.

BCR Leasing continuă să dezvolte parteneriatul început în anul 2014 cu BEI, direcționând resursele obținute către întreprinderile mici și mijlocii și către întreprinderile cu capital mediu din România. Cu suportul BEI, BCR Leasing oferă beneficii financiare suplimentare foarte importante: acces facil și convenabil la împrumut, consultanță financiară și servicii conexe care permit o creștere a productivității pe termen lung și o mai bună compatibilitate cu un mediu economic dinamic și complex. BCR Leasing investește resurse pentru a construi servicii de finanțare inteligente cu ajutorul cărora sprijină economia și societatea romaneasca în atingerea nivelului de dezvoltare al uniunii Europene“, a subliniat Bogdan Speteanu (foto), CEO,  BCR Leasing.

Suportul BEI, acordat în colaborare cu partenerul nostru strategic – BCR Leasing pentru întreprinderi mici și mijlocii – este de o importanță crucială, pentru că aceste întreprinderi reprezintă un segment strategic al economiei românești, atât din punct de vedere al generării unei creșteri economice cât și al creării de noi oportunități de angajare. Ne așteptăm ca de noul împrumut să beneficieze mai mult de 400 de companii care ar duce astfel la angajarea a cel puțin 35.000 de oameni“, a declarat Andrew McDowell, Vicepreședinte BEI și responsabil cu operațiunile BEI în România

BCR Leasing IFN SA (BCR Leasing), membru al Grupului Banca Comercială Română, parte a Grupului ERSTE, oferă o gamă completă de servicii de leasing financiar pentru achiziționarea de bunuri de folosință îndelungată, adică vehicule (autoturisme, vehicule comerciale, flote de autoturisme) și echipamente, mașini agricole, echipamente medicale,software și echipamente IT, etc.).

Banca Europeană de Investiții (BEI) este banca Uniunii Europene. Este instituția de creditare pe termen lung a UE și este singura bancă deținută și care reprezintă interesele statelor membre ale Uniunii Europene. Aceasta face posibilă finanțarea pe termen lung pentru investiții solide care contribuie la atingerea obiectivelor politicii UE. BEI colaborează îndeaproape cu alte instituții ale UE pentru a pune în aplicare politica UE.

În calitate de cel mai mare debitor multilateral și creditor, din punct de vedere al volumului, BEI oferă finanțare și expertiză pentru proiecte de investiții sănătoase și durabile, care contribuie la promovarea obiectivelor politicii UE. Peste 90% din activitatea BEI se concentrează pe Europa, dar sprijină și politicile externe și de dezvoltare ale UE.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0