BCR şi-a redus personalul cu 1000 de angajaţi în acest an

banci2

Banca Comercială Română (BCR) si-a redus personalul cu 1.000 de angajati in acest an si a derulat un proces de restructurare a retelei, ceea ce a condus la o crestere cu pana la 50% a eficientei echipei. In acelasi timp, banca a angajat part-time un numar de 400 de persoane, majoritatea studenti, pe un numar de 200 de posturi.

„Numarul personalului pe retail s-a redus cu 1.000 de persoane în acest an, dar am introdus şi conceptul de part-time în bancă, astfel ca 400 de persoane, majoritatea studenti, lucreaza cu jumatate de norma pe 200 de posturi”, a declarat astazi, într-o conferinţă de presă, Dana Demetrian, director reţea retail la BCR.

Ea a arătat că procesul de reorganizare a personalului s-a realizat într-o perioadă de şase luni, fără efecte negative asupra profitabilităţii băncii, iar eficienţa s-a îmbunătăţit cu 30-50%, în funcţie de segmentul de produse. Angajaţii part-time câştigă cât un consilier, raportat la norma de muncă.

Pe de alta parte, Andrew Gerber, directorul managementului produselor retail din BCR, a declarat ca banca si-a majorat in ultimele trei luni volumul de credite garantate si negarantate, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

„Vrem să creştem portofoliul pe ambele segmente, credite garantate şi negarantate, obiectivul nostru este să atingem o cotă de 24%”, a spus el.

Banca va continua să pună accentul pe creditarea în moneda naţională, dar are în vedere şi încurajarea economisirii.

În ceea ce priveşte costurile creditării în lei, Gerber a arătat că dobânzile vor scădea în condiţiile reducerii cotaţiei Robor.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0