Cel mai mare prelucrător de aur din lume intra pe piaţa românească din 2014

aur

Rand Refinery, cel mai mare complex integrat de topire şi rafinare a metalelor preţioase, se lansează pe piaţa românească începând de anul acesta. De la înfiinţare, Rand Refinery a rafinat aproape 50.000 de tone de aur pur, adică 30% din cantitatea totală de aur rafinată în lume, din antichitate până în prezent. Compania sud-africana îşi extinde în prezent activitatea şi în alte ţări din Europa, printre care şi România.

Rand Refinery pune la dispoziţie o serie de servicii destinate clienţilor romani care doresc să investească în cel mai sigur instrument financiar, aurul, prin partenerul său local, Aurom Metal Investment.

 

“Rand Refinery pune la dispoziţia băncilor din România aurul fizic de care acestea au nevoie pentru a satisface cerinţele clienţilor. Piaţa aurului în România se afla în plin proces de dezvoltare, iar noi venim să întâmpinăm acest lucru prin serviciile pe care le vom oferi. Aurom Metal Investment şi Internaţional Gold Trust, se vor ocupa de distribuţia la nivel european, pentru că suntem de părere că investiţia în aur este şi va rămâne o soluţie sigură, pe termen lung care nu implică riscurile pieţei de capital”, a declarat Liviu Dumitrescu, directorul general Aurom Metal Investment.

La evenimentul de lansare a Rand Refinery de la Bucureşti au participat reprezentanţii celor mai importante bănci din România, ai mediului de afaceri şi reprezentanţi ai instituţiilor statului care lucrează cu astfel de instrumente financiare. Principalele teme dezbătute în cadrul lansării oficiale a Rand Refinery pe piaţa românească au fost legate de evoluţiile pieţei aurului în 2014, avantajele metalelor preţioase ca instrumente investiţionale şi tendinţele pieţei autohtone în acest domeniu.

Înfiinţată în anul 1920, în Germiston (Africa de Sud), de către Ministerul Minelor cu scopul de a rafina aurul din minele naţionale, Rand Refinery este în prezent cel mai mare producător de metale preţioase din lume. Compania produce o gamă largă de produse finite, de la lingouri turnate, la lingouri ştanţate, monede, medalioane şi plancheti, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor şi industria producătoare.

Rand Refinery este singura companie din lume autorizată de către Trezoreria din Africa de Sud, prin Banca Centrală din Africa de Sud, să producă rondele din aur care vor fi transformate în Krugerrands de către Monetăria din Africa de Sud, şi este singura firmă autorizată să vândă aceste monede pe plan local şi internaţional. În 2013, Rand Refinery a prelucrat aur în valoare de 20 de miliarde USD.

AUROM Metal Investment a fost înfiinţată în 2011 şi este partener exclusiv al Rand Refinery în România, fiind autorizată ca intermediar/vânzător de metale preţioase de către Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Departamentul de Metale Preţioase al Aurom Metal Investment comercializează lingouri de aur cu gramaje de 2, 5, 10, 20, 50, 100 şi 1000 grame cu o puritate de 999,9/1000, 24 carate.

La rândul său, Internaţional Gold Trust (IGT) este o companie elveţiană care are la baza acţionari privaţi şi parteneri cu experienţă în tranzacţiile cu lingouri de aur, colectarea de monede de pe piaţa internaţională, servicii financiare şi dezvoltarea de software. International Gold Trust are o experienţă cumulata de afaceri de peste 70 de ani, dezvoltând sisteme care oferă transparenţa totală pentru nivelurile de inventar, aprovizionarea stocurilor şi logistică, siguranţă şi control, dar şi pentru gestionarea riscurilor. Compania elveţiană are o colaborare exclusivă cu Rand Refinery pentru comercializarea, furnizarea şi distribuţia de metale preţioase şi produse RandPure.

De notat faptul că Aurom s-a declarat gata să susţină şansă ca aurul să poată fi folosit de către persoanele fizice ca garanţie în cazul împrumuturilor luate de la bănci. Ca atare, firma se arata dispusă să angajeze discuţii cu BNR despre legislaţia care ar urma să permită utilizarea metalului preţios ca şi colateral.

Mai mult, Aurom a anunţat că pregăteşte şi un sistem de buy-back pentru aurul vândut, după ce laboratorul propriu de certificare va fi gata şi va permite verificarea purităţii aurului adus spre răscumpărare de către clienţi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0