Consolidarea parcursului european al României nu trebuie să afecteze obiectivele strategice, realizate cu NATO

Consolidarea parcursului european al României nu trebuie să afecteze obiectivele strategice, realizate cu NATO

În Moldova a avut loc o coalizare bizară, care a dus la formarea unui guvern. Majoritatea creată e ciudată pentru că, pe plan internaţional, UE a marşat la sancţiunile impuse Rusiei.  Şi a doua chestiune e legată de faptul că e improbabil ca electoratul forţelor politice ce şi-au dat mâna să fi fost de acord cu asta.

Aşadar, cel puţin formal, Uniunea Europeană a “amendat”  Rusia, statele Uniunii sunt membre NATO, iar de cealaltă parte filoruşii n-ar trebuie să accepte să pactizeze cu un spaţiu european ce merge pe astfel de repere.

Ajungem cu discuţia la România, fiindcă acest lucru ne interesează cel mai mult, unde se pune şi aici problema preferinţelor electoratului, cu menţiunea că rezultate ultimelor alegeri se referă strict la europarlamentare. Iar concluzia este aceeaşi cu cea din articolul anterior pe această temă: o clasă politică coruptă şi o forţă militară nehotărâtă pot duce la extinderea experimentului moldovenesc la noi.

De aceea, o consolidare a parcursului european al României nu trebuie să afecteze în niciun caz politica de apărare, realizată prin intermediul NATO.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0