DCA România deschide la Craiova primul call center propriu din provincie

DCA România deschide la Craiova primul call center propriu din provincie

DCA România, companie aflată în top 5 cei mai mari cumpărători și colectori de creanțe din țară, și-a deschis în octombrie primul call centre în afara Bucureștiului. DCA România a analizat în profunzime mai mulți indicatori pentru a stabili orașul în care să-și extindă operațiunile. Mărimea populației și segmentarea pe categorii de vârstă, mediul educațional universitar (număr de universități publice dar și private, precum și nivelul lor de performanță și competență), rata șomajului și nivelul salariului mediu net sunt criteriile care au situat Craiova pe primul loc.

Orașul s-a evidențiat cu cel mai ridicat procentaj al persoanelor din categoria de vârstă 15-49 de ani (54% din total) și prin existența a două universități publice și una privată. La diferență mică, s-au aflat Galați și Pitești, însă în final distanța mai mică față de București și numărul mai mare de studenți au înclinat balanța în favoarea Craiovei.

Pitești, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Constanța, Galați, Sibiu, Târgu Jiu, Bacău, Drobeta Turnu Severin și Alba Iulia au fost celelalte orașe analizate.

Extinderea operațiunilor într-un alt oraș – mai mic – unde fluctuația personalului este considerabil mai mică față de București este o acțiune firească, venită odată cu dezvoltarea companiei. Această mișcare denotă stabilitate și reprezintă o certitudine în plus a faptului că poziționarea companiei noastre în top 5 cele mai importante companii de pe piața colectării de creanțe din România este obținută prin mișcări strategice și viziune pe termen lung,” spune Andreea Moroșanu, director de operațiuni în cadrul DCA România.

Într-un context foarte dificil al pieței forței de muncă, am reușit să susținem expansiunea numărului de colegi aplicând reguli de tip best practice în HR valabile la nivel global. Una dintre cele mai apreciate practici în organizație este organizarea de concursuri interne bazate pe reguli de transparență și competitivitate onestă pentru orice poziție care devine disponibilă în detrimentul numirilor directe. Astfel, gradul de încredere a echipei în managementul companiei este foarte ridicat. În plus, pentru o companie de dimensiunea DCA România, am investit în foarte multe traininguri în ultimul an pentru colegi din toate nivelurile organizației, menite să crească gradul de fericire a oamenilor,” explică Gabriela Dobre, director de resurse umane în cadrul aceleiași companii.

Perfectarea abilităților de leadership, cum să fim fericiți și la job și acasă, creșterea gradului de eficiență și eficacitate, ce înseamnă o comunicare eficientă de business, cum se face un project management de succes, ce înseamnă o comunicare eficientă în spațiul public, cum să aplicăm în mod eficace regulile de protecția datelor în tot ceea ce facem, cum să planificăm și cum să prioritizăm sunt câteva dintre temele abordate în cadrul trainingurilor desfășurate de DCA România.

Din 2015, compania și-a mărit numărul de angajați de peste 5 ori. Înființată în 2013, la final de 2015, DCA România avea 25 de angajați, la sfârșit de 2016 număra 75 de angajați, iar la final de 2017 ajunsese la 130, compania estimând să crească la circa 160 anul acesta. În momentul de față, DCA România activează la nivel local, fără activități de call centre, în orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov, în plus față de București. Astfel, la Craiova, au început deja să lucreze 13 colegi noi, compania plănuind să crească acest număr de câteva ori, în următorul an. Acest lucru va depinde de mulți factori, însă cel mai important rămâne cadrul legislativ care va modela condițiile de piață.

DCA (Debt Collection Agency) este o companie aflată în top 5 cei mai mari jucători de pe piața de colectare a creanțelor din România și care este deținută de B2Holding, grup norvegian listat la Bursa de la Oslo și prezent în 26 de țări europene. DCA se concentrează pe achiziționarea de portofolii de creanțe nesecurizate și colaborează cu cele mai mari bănci, instituții financiare non-bancare și companii active pe piața de utilități din România. DCA dezvoltă parteneriate pe termen lung bazate pe incredere, atât cu firmele de la care cumpără portofolii de creanțe, cât și cu debitorii pe care îi susține să-și achite datoriile într-un mod corect, sustenabil și empatic. Gestionând în momentul de față aproximativ 600.000 de creanțe în valoare de circa 450 de milioane euro, DCA are un istoric de 5 ani pe piața românească și numără în prezent peste 150 angajați.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0