De la 1 iulie, Metrorex accepta plată contactless prin card bancar la turnicheţi sau POS

De la 1 iulie, Metrorex accepta plată contactless prin card bancar la turnicheţi sau POS

Metrorex a anunţat că a semnat un contract cu Banca Comercială Română care constă în servicii bancare aferente activităţii comerciale a societăţii, respectiv plată prin POS la casierii, automate de vândut cartele şi direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless. În sensul celor de mai sus, începând cu luna iulie a.c. vor fi asigurate următoarele:

– servicii de instalare a 47 terminale POS în casierii;

– servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vândut cartele;

– servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plată cu card contactless (instantpay), direct la aparatul de taxare;

– servicii de configurare a echipamentelor instalate în locaţiile menţionate;

– servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanţă, suport şi helpdesk.

De asemenea, Metrorex informează publicul călător asupra faptului că, în urma unei analize realizate, în ultimele şase luni au fost luate o serie de măsuri care au îmbunătăţit activitatea comercială a societăţii, astfel încât la acest moment din cele 37 automate de vândut cartele, 28 sunt funcţionale, iar 9 au intrat într-un program de reparaţii care se va finaliza la sfârşitul lunii iunie din acest an.

“Îi asigurăm pe toţi călătorii noştri că vom face tot ceea ce este posibil pentru că tehnologiile moderne să devină suportul de bază pentru plată rapidă şi sigură a călătoriei cu metroul.”, precizează comunicatul.

În acest sens, în cadrul proiectului „Modernizarea instalaţiilor pe magistralele 1, 2, 3 şi TL. Instalaţii control acces” pentru 41 de staţii, aflat în derulare şi care va fi finalizat la sfârşitul anului 2016, se vor instala un număr de 139 automate noi de vândut cartele (AVC-uri) cu toate facilităţile de emitere carduri magnetice, reîncărcare carduri contactless, acordare de rest la plată cash şi plată cu card bancar, astfel încât fiecare acces din cele 41 de staţii să aibă în dotare minim 2 AVC-uri.

Totodată, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel încât vor da rest la plată cu cash şi vor avea posibilitatea de a reîncărca cardurile contactless. Menţionăm că de la cabinele de acces, legitimaţiile de călătorie pot fi achiziţionate zilnic în intervalul orar 06:00-22:00.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0