GapMinder va investi peste 1 milion de euro în 14 start-up-uri finaliste ce vor absolvi programul Techcelerator

GapMinder va investi peste 1 milion de euro în 14 start-up-uri finaliste ce vor absolvi programul Techcelerator

14 start-up-uri de tehnologie au intrat în procesul de finalizare a unor investiții de până la 100.000 de euro per companie din partea fondului de investiții de capital de risc GapMinder, pentru dezvoltare accelerată în cadrul programului Techcelerator.

Start-up-urile au fost selectate dintr-un număr inițial de peste 140 de aplicanți. În urma unui proces riguros de evaluare, în semifinală au rămas 20 de start-up-uri care, în cadrul unui bootcamp, au beneficiat de workshop-uri de pitching, respectiv pitch deck design, dar și de sesiuni one-to-one cu grupul de mentori, respectiv investitori. Aceștia au desemnat apoi cele mai promițătoare 14 start-up-uri din această rundă care au intrat în procesul de finalizare a investiției:

Apiary Book, o aplicație destinată apicultorilor din întreaga lume și managementului eficient al stupilor, care are acum cel mai mare număr de utilizatori din întreaga lume;

AppSeed creează automat website-uri pentru cei care nu au experiență de webdesign sau programare;

ChatX.ai este un widget pentru căutarea de produse online care folosește Machine Learning pentru procesarea vocii și a imaginilor;

Connected Medical Devices, o soluție IoT care include un dispozitiv hardware pentru îmbunătățirea vieții pacienților suferinzi de Alzheimer și a familiilor acestora;

– EngageApp este o platformă care își propune să îmbunătățească perfomanța angajaților în corporații;

FINQware este un marketplace pentru furnizorii de servicii bancare, o platformă API pentru susținerea trendului ”open banking”;

ialoc a creat o soluție eficientă pentru rezervări rapide și gestionarea meselor din restaurante;

Medicai, o soluție bazată pe Machine Learning, menită să ofere remote, oricărui pacient, o interpretare imagistică eficientă atât de către motorul de inteligență artificială cât și din partea unui specialist;

MiioSmile este o aplicație de tip SaaS pentru specialiștii din sectorul stomatologic;

More Money este o platformă bazată pe inteligența artificială care oferă consultanță privind serviciile financiare;

Orbiting Cubes a creat roboți modulari auto-reconfigurabili;

Ride Safe, o platformă IoT și o aplicație mobilă pentru siguranța motocicliștilor;

– TalentBrowse este o platformă de recrutare care vizează plasarea rapidă a candidaților recent intervievați;

– WireFame este un instrument de vizualizare a prototipurilor concepute de arhitecți care facilitează comunicarea cu dezvoltatorii imobiliari.

Cele 14 start-up-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor beneficia de o primă rundă de investiție din partea fondului GapMinder, în schimbul unei participații de 6% din companie. La sfârșitul programului de accelerare susținut de partenerul Techcelerator, start-up-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni.

Selecția finaliștilor din această rundă a fost destul de dificilă pentru că am văzut multe proiecte foarte bune, cu potențial de creștere. Am încredere că aceste start-up-uri se vor impune rapid pe piață, mai ales că dispun de tot arsenalul de resurse pentru creștere: acces la un program foarte valoros de accelerare, practic un mini – MBA foarte aplicat, cu ajutorul echipei și a mentorilor Techcelerator, dar și finanțare consistentă prin GapMinder, în cazul de față cumulându-se peste 1 milion de euro,” a declarat Dan Mihăescu (foto), partener fondator GapMinder.

Programul de accelerare, susținut de partenerul Techcelerator, se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală. La finalul programului de accelerare, start-up-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip DemoDay.

GapMinder este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Susținerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiții de capital de risc recent lansat în România. Sunt vizate companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum: software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech și altele.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0