Gothaer Asigurări, rezultate peste aşteptări la jumătatea anului

Gothaer Asigurări, rezultate peste aşteptări la jumătatea anului

Primele șase luni ale anului au adus pentru Gothaer Asigurări Reasigurări un volum de prime brute subscrise de 36,41 milioane lei, conturând un portofoliu selectiv subscris de asigurător, într-o dinamică în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut.
„În această etapă de dezvoltare a companiei, pentru noi este esențială performanța portofoliilor și ne bucurăm să vedem că la 6 luni 2015 rezultatul tehnic brut al companiei este pozitiv, ridicându-se la peste 9 milioane lei.
Sunt rezultatele eforturilor depuse de companie în demersul de a construi o operațiune puternică și sustenabilă. Încă mai avem pași de făcut în modelul nostru de dezvoltare, nu am ajuns încă la nivelul de maturitate pe care îl așteptăm pentru portofoliile subscrise care să fie suficient pentru a vedea menținerea unui rezultat net pozitiv1.
Vedem însă și aici o optimizare semnificativă a acestuia, înregistrând un rezultat net la 6 luni 2015 îmbunătățit cu peste 50% față de așteptările pe care le aveam pentru prima parte a anului”, declară Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.
Liniile de asigurări care au adus performanțe îmbunătățite sunt în special asigurările agricole, asigurările de garanții, dar și asigurările auto CASCO, unde eforturile asigurătorului depuse în managementul portofoliilor sunt vizibile în rezultatele înregistrate. Performanțe în linie cu așteptările au fost înregistrate și pe celelalte forme de asigurare.
„Vedem pozitivă evoluția Gothaer în România; nu este cel mai prielnic climat de creștere, dar cu echipa performantă pe care o avem aici, cu produsele competitive și serviciile de top pe care compania le oferă suntem convinși că rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Grupul Gothaer își oferă întregul suport și know-how, contribuind cu tot ce este nevoie la dezvoltarea brandului Gothaer în România”, declară Thomas Leicht, Președintele Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări.
„Trebuie să continuăm în aceeași direcție pozitivă din perspectiva managementului portofoliilor tehnice și, în paralel, să ne reluăm ritmul de creștere necesar ajungerii la un nivel de maturitate și un volum al afacerilor care să susțină absorbția costurilor și daunalitatea estimată. Vrem să atingem un echilibru optim între nivelul primelor brute subscrise și performanța netă a portofoliilor”, precizează Anca Băbăneață.
Reamintim că strategia de intrare pe piața asigurărilor din România a grupului Gothaer a fost bazată pe preluarea unei companii de talie mică, redirecționând un cost de achiziție ridicat al unui asigurător de talie medie în investiții într-o platformă modernă, sustenabilă, aliniată atât cerințelor grupului german, cât și unor standarde europene de calitate.
Asigurătorul se află în continuare în etapa de expansiune, nivelul investițiilor în dezvoltarea operațiunilor actuale, cât și în alinierea la standardele Solvency II, fiind notabil.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0