International Investment Bank împrumută Agricover Credit IFN cu 10 milioane de euro

International Investment Bank împrumută Agricover Credit IFN cu 10 milioane de euro

 

credite agricultori

Miercuri, 1 aprilie 2015, Agricover Credit IFN a semnat acordul cu International Investment Bank (IIB) pentru un împrumut în valoare de 10 milioane de euro. Evenimentul a fost găzduit de Hotelul Radisson Blue, bucurându-se de prezenţa lui Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN, Vladimir Liventsev, Vicepreşedintele Consiliului responsabil de creditare şi investiţii şi Ştefan Bucătaru, Director General Agri-Business.

În debutul conferinţei au fost punctate principalele linii directoare ale creditului. Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN a declarat: „Împrumutul în valoare de 10 milioane de euro va avea o perioadă de rambursare de 7 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani. Timp în care vom asigura fermierilor mici şi mijlocii soluţii de creditare accesibile şi competitive, cu scopul creşterii productuvităţii şi generăii de plus valoare, atât pentru afacerile lor cât şi pentru domeniul agricol din România. Totodată atragerea unui partener de calibrul International Investment Bank confimă faptul că avem un model de business solid şi o strategie de dezvoltare corectă, iar semnarea acestui acord consolidează poziţia noastră de principal jucător în acest segment din România. Dincolo de toate parteneriatul Agricover Credit IFN – IIB este unul benefic de tip win-win, dată fiind importanţa strategică a sectorului agricol.”

În completarea afirmaţiilor reputatului bancher, Ştefan Bucătaru, Director General Agri-Business a afirmat: „Suntem convinşi de potenţialul ţării din punct de vedere agricol, de aceea dorim să participăm la facilitarea eficientizării şi creşterii competitivităţii ei.”

De asemenea, Vicepreşedintele Consiliului responsabil de creditare şi investiţii, Vladimir Liventsev s-a declarat optimist în ceea ce priveşte acordul parafat cu Agricover Credit IFN: „Acesta este pasul de urmat! O bună investiţie pentru ambele părţi: România are nevoie de finanţare în domeniul agriculturii, iar IIB se va dezvolta ca urmare a acordului, obţinând o recunoaştere internaţonală pentru investiţiile pe care le oferă.”

Întrebat „Care va fi focusul având în vedere termenul de 7 ani de rambursare?„ Robert Rekkers a detaliat: „Datorită acestei finanţări vom beneficia de condiţii de dezvoltare mai bune, planul este de a participa la formarea unui fermier modern şi inovator! În ceea ce priveşte Agricover Credit IFN din punct de vedere al cifrelor avem capital propriu în valoare de 120 mil.lei, finanţare din Băncile locale, resurse din afară de peste 35 mil.euro, iar acum cei 10 mil.euro. Dacă în primul trimestru din 2015 expunerea la clienţi a fost de 600 mil.lei, se aşteaptă o creştere de 15% până la sfârşitul anului, şi totodată o mărire a portofoliului de clienţi, numărul acestora fiind în prezent de 1700”

Vladimir Liventsev a oferit explicaţii privind dispersia regională a creditelor acordate de instituţia pe care o reprezintă. De pe listă lipseşte Polonia, o ţară atrăgătoare din punct de vedere al finanţării, care însă a renunţat la statul de membru în anul 1999: „Cuba nu este membru activ, însă ne dorim să se alăture curând în rândul acestora. Pe de altă parte Republica Cehă prezintă cea mai lichidă piaţă, fiind considerată mai mult un donator decât un beneficiar. Acestea fiind spuse ţin să mărturisesc că ne concetrăm atenţia asupra părţii europene, de aceea vom deschide peste 2 săptămâni şi un birou de reprezentare în Bratislava.”

Nici dezbaterile despre scăderea preţului cărnii sau a laptelui şi influenţa acestor măsuri asupra fermierilor români nu au fost omise în cadrul conferinţei, cei doi reprezentanţi Agricover punctând pe soluţii de impulsionare prin identificarea destinaţiilor pentru producţia agricolă şi finanţarae acestora cu prioritate. Aşadar acordul dintre Agricover Credit IFN şi International Investment Bank (IIB) în valoare de 10 milioane de euro ar trebui să aducă o doză mare de optimism în agricultura României, Directorul General Robert Rekkers, declarând: „Proiecte sunt! Apetit avem! Iar acum avem şi bani!”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0