Intracom Telecom iluminează municipalitatea Papagou-Holargos din Atena

Intracom Telecom iluminează municipalitatea Papagou-Holargos din Atena

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, în parteneriat cu GlobiLED – producător de solutii de iluminare LED, a castigat recent, din partea municipalitatii Papagou-Holargos, un contract privind imbunatatirea performanței si de economisire a energiei (ESP), pentru a furniza servicii si soluții pentru realizarea modernizării, eficientizarii și automatizării iluminatului stradal, împreună cu posibilitatea implementarii unor funcționalități specifice orașelor inteligente.

Avand ca scop atât reducerea consumului de energie, îmbunătățirea siguranței cat și considerente de factor estetic, municipalitatea a ales să modernizeze iluminatul rutier și să aplice câteva dintre soluțiile IoT ale companiei Intracom Telecom. Mai precis, în cadrul contractului, Intracom Telecom va furniza municipalității platforma sa Smart City & IoT, care va monitoriza și controla funcționarea eficientă a 4.702 de puncte de iluminare LED de înaltă tehnologie și eficiență energetică, precum și întreținerea acestora. Becurile cu tehnologie LED vor fi furnizate de catre GlobiLED. Mai mult, Intracom Telecom va implementa sistemul său de parcare inteligent, sistemul său gratuit de administrare a punctelor de acces public Wi-Fi , precum și solutia software de întreținere planificata și predictiva, care va documenta defecțiunile aparute, le va ierarhiza si va planifica recuperarea relativă precum si raportarea și monitorizarea statistica.

Toate aceste soluții diverse și complexe de tip Smart City vor fi gestionate și controlate de platforma UiTOP (Unified IoT Orchestration platform) a Intracom Telecom; o platformă care îmbunătățește un mediu unificat pentru gestionarea și controlul avansat al Lucrurilor Inteligente, pentru mai multe domenii verticale și vizând activarea unui număr de aplicații IoT.

Municipalitatea va beneficia de economii de energie din iluminat de 83,69%, care vor finanța in totalitate proiectul printr-un model de tip ESCO, vor reduce amprenta energetică anuala cu 5.961 tone CO2 și vor economisi în continuare peste 2,5 milioane de euro în cei 12 ani de proiect.

Nikolaos Velentzas, directorul general al Diviziei de Servicii Intracom Telecom, remarcă: „Abia a început un proiect promițător și semnificativ și suntem încântați că am fost selectați pentru o implementare atât de provocatoare. Aspirăm întotdeauna spre îmbunătățirea societăților conectate inteligent, în care sunt implementate cele mai noi tehnologii IoT. Pe măsură ce cererea pentru aplicații inteligente este în creștere, suntem aici pentru a vă oferi soluțiile tehnologice de top. Considerăm că acesta este un pas crucial spre modernizarea și conectarea fiecărei municipalități din țara noastră,  oferind astfel expertiza noastra solida pentru a spori bunăstarea oamenilor. ”

Pe plan local, Intrarom, a implementat un Proiect Pilot Smart City demonstrativ la Alba Iulia și incearca să reproducă în România povestea de succes a companiei Intracom Telecom în domeniul Smart City.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0