Libra Internet Bank raportează un profit în creştere cu 83% faţă de anul precedent

Libra Internet Bank raportează un profit în creştere cu 83% faţă de anul precedent

Libra Internet Bank raportează, pentru 2017, un profit net record, de 59,4 milioane de lei, în creştere cu 83% faţă de anul precedent.
“Rezultatele de anul acesta se datorează creşterii liniilor de business tradiţionale: Profesii Liberale, ÎMM, Agricultură, Dezvoltări Imobiliare, unde experienţa şi inovarea au reprezentat elemente cheie ale succesului. De asemenea, creşterea a fost susţinută de sectorul digital banking, unde avem specialişti dedicaţi de a dezvolta produse şi servicii inovatoare, aliniate cu trendurile la nivel mondial”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.
În 2017, activele totale ale Libra Internet Bank au atins valoarea de 4,6 miliarde lei, în creştere cu 36% faţă de 2016. În aceeaşi perioadă, fondurile atrase de la clienţi au ajuns la 4 miliarde de lei (creştere de 35%), în timp ce portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei (creştere de 28%). Rata creditelor neperformante continua să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar.
Activitatea şi performanţele Libra Internet Bank au fost recompensate, în 2017, şi cu două premii importante. În cadrul Galei Mastercard Bank of the Year, Libra Internet Bank a fost desemnată “Cea mai inovatoare instituţie financiară a anului”, iar Depozitul la 1 an şi 1 lună a câştigat premiul de “Cel mai bun produs de economisire al anului”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0