Libra Internet Bank a semnat acordul de garantare cu Fondul European de Investiţii în cadrul Programului „Iniţiativa pentru IMM”

Libra Internet Bank a semnat acordul de garantare cu Fondul European de Investiţii în cadrul Programului „Iniţiativa pentru IMM”

Libra Internet Bank a semnat un acord cu Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul Programului „Iniţiativa pentru IMM”. În baza acestui acord Libra Internet Bank va acorda credite în valoare de până la 47,7 milioane euro IMM în condiţii avantajoase, pentru finanţarea activităţii curente sau a investiţiilor.
“Ne bucura extinderea acordului cu Fondul European de Investiţii şi pentru programul Iniţiativa pentru IMM, dată fiind experienţa deja acumulată în anii anteriori pentru programele EaSi, COSME şi PROGRESS Microfinance sau Programul dedicat finanţării Sectorului Cultural şi Creativ. IMM reprezintă un segment important pentru Libra Internet Bank şi ne dorim să dezvoltăm în continuare produse de finanţare şi garantare accesibile, în acord cu nevoile acestora” a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.
Tranzacţiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Iniţiativa pentru IMM, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii. Prin programul Iniţiativa pentru IMM este susţinută creşterea accesului la finanţare al companiilor, care beneficiază astfel de garanţii de 60% din valoarea creditului de la Fondul European de Investiţi, dar şi de o dobândă redusă.
Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţie. Misiunea să principală este să susţină microintreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Europa, ajutându-le să obţină acces la finanţare. FEI proiectează şi dezvolta capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se concentrează exact pe acest segment de piaţă. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susţinerea inovaţiei, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi ocupării forţei de muncă. Libra Internet Bank are o cotă de piaţă de 1%, în primele şase luni ale anului 2017 înregistrând active totale în valoare de 4,15 miliarde de lei şi un profit net de 23,96 de milioane de lei. Libra Internet Bank are o reţea teritorială de 50 de sucursale care deservesc clienţi din segmentele profesii liberale, ÎMM, corporate, real estate şi agribusiness, precum şi un canal digital care oferă clienţilor servicii online.
Programul Iniţiativa pentru IMM al Uniunii Europene este gestionat de către Comisia Europeană, prin intermediul Băncii Europene de Investiţii şi Fondului European de Investiţii. Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), programul de finanţare a inovaţiei şi cercetării Horizon 2020, Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0