Nina Puiu, secretar general ALB: suntem pentru o creditare responsabilă şi sustenabilă

Nina Puiu, secretar general ALB: suntem pentru o creditare responsabilă şi sustenabilă

După cum deja ştim cu toţii, BNR a modificat normele de calcul şi plafonul de îndatorare a persoanelor fizice, pentru a preveni o potenţială supraîndatorare a populaţiei. Noul cadru legislativ e aplicabil atât băncilor comerciale cât şi instituţuulor financiare nonbancare (IFN).
“Modificarea regulamentului 17 era demult anunţată. De altfel, ALB a participat la consultarea iniţiată de BNR şi am exprimat punctul de vedere al industriei. Ca idee generală, salutăm intenţia reglementatorului de a lua măsurile necesare încurajării unei creditări responsabile şi sustenabile.
Credem că noul mecanism adoptat de către BNR asigura o liniaritate a abordării jucătorilor în piața și o simplificare a modului în care consumatorii înțeleg gradul lor maxim de îndatorare. Apreciem deschiderea BNR de a discuta cu industria și faptul că o parte dintre propunerile noastre au fost luate în considerare. Având în vedere informațiile publice care există în piața, precum și propriile estimări ale BNR, considerăm că este probabil să existe un impact asupra volumelor creditelor noi, acordate de către membrii ALB, acesta diferind de la o companie la alta în funcție de specificităţile fiecăreia și gradul de risc pe care erau dispuși să și-l asume” a declarat Nina Puiu, secretarul general al ALB.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats