Obligaţiunile companiei Bittnet au debutat pe piaţa AeRO

Obligaţiunile companiei Bittnet au debutat pe piaţa AeRO

Obligaţiunile emise de compania Bittnet (BNET19) au debutat pe piaţa AeRO în dată de 28 septembrie 2016. Aceasta este a cincea emisiune de obligaţiuni corporative listate pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. Compania a atras în luna iulie 4,18 milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de trei ani şi o dobândă fixă de 9% pe an, plătibila trimestrial.
“Marcăm astăzi o noutate: listarea primei emisiuni de obligaţiuni emise de o companie de IT românească. Noi credem în piaţă de capital şi folosim ori de câte ori putem instrumentele oferite de aceasta pentru finanţarea dezvoltării companiei. Emisiunea curentă de obligaţiuni, cu o scadentă de trei ani, reprezintă o potrivire ideală între durata disponibilităţii capitalului şi durata unui ciclu de dezvoltare în cadrul businessului nostru. Suntem încântaţi că atât de mulţi investitori au încredere în planurile noastre de dezvoltare. Vom continua să facem toate eforturile pentru a atinge obiectivele ambiţioase de dezvoltare, continuând creşterea care ne-a inclus în ultimii doi ani în topurile Deloitte Fast 50 inTech în EMEA”, a spus Cristian Logofătu, Director Financiar al Bittnet.
“Bittnet a obţinut o recunoaştere regională importantă, în calitate de companie publică, şi a primit un premiu într-o Gală dedicată pieţei de capital din Europa Centrală şi de Est, care a avut loc recent la Varşovia, unde a fost votată de un juriu internaţional. Suntem încântaţi că societatea continua să profite din poziţia de lider al pieţei AeRO, prin profesionalism şi calitatea managementului – care este dovedit de noul proiect de strângere de fonduri care s-a încheiat cu succes şi care este, începând de astăzi, disponibil tuturor investitorilor activi la Bursa de Valori Bucureşti”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucureşti.
Compania Bittnet a fost înfiinţată în anul 2007, de fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, care au pus bazele unei mici echipe de tehnicieni entuziaşti. În anul 2011, Răzvan Căpăţâna, investitor privat, intra în acţionariatul companiei, iar în martie 2015, aceasta a atras o nouă rundă de capital suplimentar de 150.000 de euro prin vânzarea unei părţi din acţiuni către fondul polonez de investiţii Carpathia Capital. Principalul domeniu de activitate al companiei îl constituie desfăşurarea de training-uri IT şi furnizarea de soluţii end-to-end de infrastructură IT, cu tehnologii aparţinând liderilor de piaţă cum sunt Cisco, Amazon, Microsoft, Dell, VMware, HP, etc.
În cadrul ofertei de vânzare (plasament privat) au fost vândute un număr de 4.186 de obligaţiuni, la preţul nominal de 1.000 de lei, acestea fiind achiziţionate de un număr de 40 de investitori (4 persoane juridice şi 36 de investitori persoane fizice). BRK Financial Group este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet în derularea ofertei şi listarea obligaţiunilor pe piaţa AeRO.

cont

Sursa: Situaţii financiare Bittnet Systems SA

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0