Parteneriat OTP Bank România- EximBank pentru sprijinul IMM

Parteneriat OTP Bank România- EximBank pentru sprijinul IMM

halalaiOTP Bank România şi EximBank anunţă semnarea acordului „Plafon de Garantare IMM” prin intermediul căruia clienţii IMM au posibilitatea de a beneficia de un nou instrument de garantare care facilitează accesul la credite, atât pentru susţinerea activităţii curente, precum şi pentru realizarea proiectelor de investiţii.

Parteneriatul dintre OTP Bank România şi EximBank oferă clienţilor IMM posibilitatea de a accesa rapid garanţiile emise de către EximBank în numele şi contul statului român. Clienţii IMM au acces la instrumente de finanţare în condiţii avantajoase. Aceştia pot beneficia de un procent garantat de maximum 80%, în cazul creditelor de investiţii şi de maximum 70%, în cazul finanţării activităţii curente, inclusiv scrisori de garanţie bancară. Valoarea maximă a facilităţii de creditare va fi de până la 1,5 milioane de lei/credit. Durata creditelor va fi adaptată nevoilor clienţilor. Parteneriatul va susţine evitarea riscului valutar şi a implicaţiilor care decurg din acesta, prin acordarea finanţărilor în monedă naţională. Clienţii pot beneficia de consultanţă de specialitate gratuită, prin suportul acordat în alegerea celei mai bune variante de finanţare şi în constituirea dosarului de credit.

„Parteneriatul cu EximBank confirmă atenţia deosebită pe care o acordăm clienţilor IMM, pentru ca aceştia să beneficieze de toate instrumentele necesare desfăşurării activităţii operaţionale sau dezvoltării afacerilor acestora. Structura de garantare este o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, de aceea, pentru a facilita accesul la finanţări avantajoase, ne dorim să identificăm soluţii eficiente, simple şi rapide de garantare precum cea pe care o punem la dispoziţia clienţilor noştri, prin acest parteneriat cu EximBank“, declară Roxana Hidan, Director Direcţia IMM, OTP Bank Romȃnia.

„Suntem încântaţi că OTP Bank România a răspuns ofertei pe care EximBank a lansat-o către băncile comerciale, pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finanţarea de care au nevoie. Garanţiile pe care statul român le pune la dispoziţia companiilor, prin intermediul EximBank, reprezintă o resursă extraordinară, motiv pentru care invităm şi celelalte bănci comerciale ca, după modelul OTP Bank, să o exploateze mai mult. Vorbim practic de garanţii cu risc suveran în spate, un instrument care poate deschide mult mai uşor calea companiilor spre produsele oferite de bănci, în condiţii de risc reduse pentru acestea din urmă“, declară Traian Halalai (foto), preşedintele executiv al EximBank.

Autor: Diana Dăscălescu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats