Practică pentru studenţii de profil economic, plătită cu fonduri europene

asigurari27

156 de studenţi participanţi la stagii de practică, 45 de premii în valoare de 2.200 lei fiecare, 17 tutori instruiţi şi acreditaţi CNFPA şi un Ghid de bune practici tipărit în 1000 de exemplare – sunt doar câteva dintre rezultatele proiectului „ECTRANZ – Facilitarea tranziţiei de la școală la viaţa activă pentru studenţii de profil economic”, proiect implementat de Institutul de Asigurări şi Pensii în parteneriat cu Academia de Studii Economice și Universitatea Româno – Americană, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU.

„Proiectul nu s-a născut pentru a beneficia de o cofinanţare, ci pentru apune laolaltă şcoala românească cu domeniul aplicativ. S-a urmărit sprijinirea tranziţiei de la școală la viaţa activă pentru studenţii de la facultăţile de profil economic ale universităţilor partenere, prin facilitarea acestora la stagii de practică în companii reprezentative din domeniul asigurărilor, respectiv al brokerajului în asigurări și în cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP)”, a declarat Prof. Univ. Dr. Dumitru Badea, manager de proiect, în conferinţa de presă organizată la finalizarea proiectului.

Prof. Univ. Dr. Nicolae Istudor, Prorector Academia de Studii Economice, a arătat că ECTRANZ este un proiect din care câştigă toţi participanţii. „Aceste proiecte de practică sunt foarte importante, trebuie să continuăm şi să lărgim grupul ţintă (…) România poate să acceseze fonduri europene; este nevoie de parteneri serioşi iar autorităţile de management să aibă proceduri clare şi transparente”, a spus Istudor.

„Intenţia noastră în aceste proiecte este să strângem legătura cu mediul de business, relaţie care să continue şi dincolo de proiecte”, a spus Prof.Univ. Dr. Ovidiu Folcuţ, Rector Universitatea Româno – Americană, arătând că trebuie să ieşim din cercul vicios în care angajatorii cer de la absolvenţi experienţă, dar nu primesc studenţi în practică.

Florentina Almăjanu, Director General UNSAR, a arătat că implementarea proiectului nu a fost uşoară, dar s-a arătat optimistă că vor fi accesate în continuare fonduri pentru astfel de proiecte.

Prof. Univ. Dr.Violeta Ciurel, Preşedinte AXA Life Insurance România şi Responsabil Secţiune Training şi Educaţie în cadrul UNSAR, le-a spus studenţilor cât de important este să înveţi permanent. „Lucrez şi în învăţământ şi într-o companie şi pot să va spun la ce se uită un angajator. Dincolo de CV-ul bine realizat, care duce la o primă selecţie trebuie să demonstrezi că ştii ce vrei, către ce vrei să te îndrepţi în carieră. Trebuie să vă pregătiţi permanent şi să vă informaţi, altfel nu puteţi fi performanţi”, le-a spus Ciurel studenţilor prezenţi.

Studenţii cu cele mai bune rezultate obţinute în cadrul stagiilor de practică au fost premiaţi în cadrul conferinţei.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0