ProCredit Bank marchează un an de susținere a inovației pentru IMM-urile din România

ProCredit Bank marchează un an de susținere a inovației pentru IMM-urile din România

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, a marcat un an de la momentul lansării programului InnovFin în România, dedicat susținerii IMM inovatoare, participând la un eveniment special pe tema finanțării din fonduri europene a companiilor românești orientate către dezvoltare și inovație.

Evenimentul a avut loc în data de 3 martie la Hotelul Intercontinental din București, fiind organizat de către Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții și Comisia Europeană. În contextul în care Uniunea Europeană și grupul BEI intenționează să dubleze sprijinul cumulat pentru cercetare și inovație în Europa până în 2020, ProCredit Bank, ca prima bancă din România care a implementat programul InnovFin, a împărtășit experiența sa în oferirea acestei facilități pentru IMM.

Reprezentând instituția la eveniment, Dr. Antje Marielle Gerhold, Director General al ProCredit Bank România, a prezentat sprijinul oferit de către bancă segmentului IMM, pentru inovație, declarând: ”Apreciem importanța inovației în afaceri, întrucât noi investim, de asemenea, în unitățile noastre teritoriale și în digitalizare, pentru a oferi clienților noștri servicii excelente. Astfel, este evident de ce sprijinim implementarea programului InnovFin pentru IMM în România. Experiența noastră de până acum ne demonstrează că întreprinderile mici și mijlocii din România doresc să se dezvolte și să inoveze în domeniul lor de activitate, motiv pentru care apreciem orientarea instituțiilor europene către sprijinirea IMM, aspect ce face parte și din misiunea noastră.”

Fondul European de Investiții și grupul ProCredit au semnat un acord în ianuarie 2016 pentru a stimula accesul la finanțare pentru companiile inovatoare, atât întreprinderi mici și mijlocii (IMM), cât și întreprinderi mici cu capitalizare medie, în cadrul InnovFin – finanțare UE pentru Inovatori, inițiativă sprijinită de către Comisia Europeană. Scopul Programului de Garantare pentru IMM InnovFin este acela de a încuraja instituţiile bancare și alte instituții financiare să acorde finanțare IMM și întreprinderilor mici cu capitalizare medie (până la 499 de angajați) care au nevoie de capital curent și/sau investiții pentru a finanța cercetarea, dezvoltarea și inovarea, cu sprijinul Uniunii Europene.
Programul de Garantare pentru IMM InnovFin oferă garanții și contragaranții pentru finanțarea împrumuturilor între 25.000 EURO și 7,5 milioane de EURO, în vederea îmbunătățirii accesului la finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare medie (până la 499 de angajați) inovative. Programul de Garantare pentru IMM InnovFin este implementat de către Fondul European de Investiții și va fi pus în funcţiune cu sprijinul intermediarilor financiari (bănci și alte instituții financiare) în statele membre ale Uniunii Europene și țările asociate. Sub Programul de Garantare pentru IMM InnovFin, intermediarii financiari vor avea garantată de către FEI o cotă parte din pierderile apărute în cadrul procesului de creditare. Programul de Garantare pentru IMM InnovFin este parte a InnovFin – Finanțare UE pentru Inovatori, o nouă gamă de produse de facilitare a accesului la finanțare pentru companiile inovatoare, oferită de către grupul EIB (incluzând Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții). Această tranzacție este sprijinită prin contribuţia financiară a Uniunii Europene pentru Instrumente Financiare sub programul Orizont 2020.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0