RBL reduce costurile la creditele ipotecare în lei

RBL reduce costurile la creditele ipotecare în lei

Creditele în sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ (achiziţie, construcţie, modernizare etc.) de la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) prezintă condiţii extrem de avantajoase: dobânzi fixe în lei, începând de la 4,5%, în funcţie de avans, şi ia în calcul veniturile a trei (3) codebitori.

RBL a redus cu peste un punct procentual dobânzile la creditele în sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ, cu ipoteca, acordate imediat (anticipat sau intermediar).

Astfel, în primii maximum cinci ani, la creditele în lei pentru domeniul locativ, cu ipoteca, dobânda este fixă, între 4,5% şi 5,75% pe an, în funcţie de valoarea avansului (între 0% şi 40%). După această perioadă, clienţilor li se asigură o dobândă fixă de 4,5%pe an, pentru toată perioada rămasă a creditului (aproximativ 8 – 9 ani sau mai mult în funcţie de tarif).

Totodată, în perioada aprilie – septembrie 2015, se anulează comisionul de analiza la dosarul de credit (standard 1.400 lei) pentru cei care contractează credite imediate pentru locuinţă(ofertă valabilă pentru creditele anticipate sau intermediare cu ipotecă).

În aceeaşi perioadă (aprilie – septembrie 2015), RBL desfăşoară campania „Despachetează-ţi visurile într-o casă nouă!” ce presupune 180 de premii a câte 1.000 lei fiecare. Astfel, toţi clienţii care contractează un credit pentru locuinţăîn valoare de cel puţin 25.000 lei şi îl utilizează integral în perioada cu pricina, participă automat la una dintre extragerile lunare, cu 30 de premii a câte 1.000 lei. Fiecare multiplu de 25.000 lei din valoarea creditului acordat aduce o şansă de câştig suplimentară.

Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe declară:.„Dobânzile fixe, costurile finale mici, ratele lunare predictibile fac din creditele în sistemul de economisire-creditare unele dintre cele mai atractive produse de creditare în lei de pe piaţă. Cel mai adesea lucrările de construcţie şi renovare încep primăvara. În fiecare an am constatat o creştere a numărului de solicitări de finaţare pentru astfel de proiecte. Acum, prin reducerea dobânzilor şi relaxarea condiţiilor de acordare la creditele cu ipoteca, mai multe familii au posibilitatea să-şi realizeze proiectele locative.”

Pentru a înţelege cum se cuvine infromaţiile transmise legate de creditarea descrisă, RBL a oferit şi EXEMPLE DE CALCUL:

Dacă o persoană are nevoie de 70.000 lei pentru a finaliza o construcţie poate lua un credit cu ipoteca, cu avans 20% şi va rambursa o perioadă de aproximativ 4 ani şi jumătate o rată lunară de 572 lei, la o dobândă fixă de 4,99%. Dupa aceastăperioadă,dobândase va reduce automat la 4,5% fixă, iar rata lunară scade la 490 lei, achitată timp de aprox. 8 ani. După aproximativ 12 ani şi jumătate, clientul va achita un total de aproximativ 78.805 lei (DAE 5,25%).

Însă dacă o persoanădoreşte să cumpere sau să construiască un imobil şi are nevoie de 150.000 lei poate contracta un credit cu ipoteca, cu avans 20%, şi va achita o perioadă de aproximativ 4 ani şi jumătate o rată lunară de 1.224 lei, la o dobandă fixă de 4,99%. După această perioadă, dobândase va reduce automat la 4,5% fixă, iar rata lunară scade la 1.050 lei, achitată timp de aprox. 8 ani. După aproximativ 12 ani şi jumătate, clientul va achita un total de aproximativ 167.742 lei (DAE 5,61%).

Cetăţenii care îşi planifică din timp lucrările de îmbunătăţire a locuinţei, pot semna acum un contract de economisire-creditare. După ce economisesc în medie 3-5 ani prin produsul clasic de economisire-creditare, ei au posibilitatea să acceseze un credit cu dobândă fixă la lei, de doar 4,5% pe an, în funcţie de produsul ales. În perioada de economisire, clientul primeşte o primă de stat de 25% din suma economisită într-un an, în limita a 250 euro, plus dobânda oferită de bancă de 1,5% pe an.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt folosite atât pentru cumpărare, construcţie, modernizare a locuinţei, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate anterior.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung şi prezintăurmătoarele trei avantaje majore:

1. Randament bun în faza de economisire ce se situează peste media pieţei bancare; costuri scăzuteîn faza de creditare,

2. Siguranţa: produs în lei, fără risc valutar, cu rate fixe de dobândă,

3. Simplitate: rata lunară la credit egală cu suma economisită lunar în prima fază a produsului.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats