SAP România încheie anul 2017 pe un trend ascendent

SAP România încheie anul 2017 pe un trend ascendent

SAP România declară că încheie anul 2017 într-o formă bună: și-a extins echipa de specialiști și sediul din București, a depășit 600 de clienți in Romania și a pus bazele unor programe care să ajute la stimularea abilităților digitale ale tinerilor din întreaga țară. Ne s-a făcut publică valoarea rulajului pe acest an, dar anul trecut, subsidiara din România a SAP SE a încheiat cu o cifră de afaceri în valoare de 59 milioane euro, cu nu mai puţin de 34% mai mult decât în 2015.

SAP România este constituită din 6 entităţi distincte: SAP Consultancy Services, Innovation Center Network, SAP Local Operations (sales & marketing), Data Science & Machine Learning (un colectiv de 12 experţi de top reîntorşi în ţară), SAP IT Delivery şi Managed Cloud Delivery & Cloud Services.

SAP România arată că ştie să crească organic: a inaugurat la începutul lunii decembrie un nou etaj din clădirea de birouri de pe strada Tipografilor din București, un spațiu modern în care specialiștii săi vor dezvolta toate tipurile de soluții inovatoare și vor lucra pentru clienții din Europa. SAP România spune că va continua dezvoltarea echipelor, iar pentru anul 2018 compania estimează încă 100 noi poziții.

Centrul SAP din România a devenit în ultimii 3 ani cel mai important centru de consultanță al SAP din Europa și numără 571 de angajați la finalul lunii septembrie 2017, o creștere cu 42% comparativ cu anul precedent.

În ceea ce privește business-ul local, avem peste 600 de clienți în România, printre care se numără branduri renumite, cum ar fi: Dedeman, liderul pieței locale de bricolaj, Electric Plus, unul dintre cei mai mari producători de tâmplărie PVC, Premier Restaurants, deţinătorul lanţului de restaurate McDonald’s în România și Prefera Foods producătorul de conserve din carne și dulcețuri, producătorul de articole de modă și retailerul român NISSA, importatorul camioanelor DAF în România compania EVW Holding sau un alt client important, Hidroelectrica”, a precizat Cristian Popescu (foto), directorul general al SAP România.

În 2017, SAP a demarat o serie de programe pe plan local pentru a sprijini copiii în dobândirea de abilități digitale și antreprenorii și start-up-urile IT în conectarea cu companii consacrate.

Adoptăm o Școală este proiectul demarat de SAP împreună cu Asociația Cartea Daliei la care SAP România a contribuit prin organizarea unui Club de Scratch (limbaj de programare) la Şcoala Gimnazială Emil Isac din Cluj-Napoca.

InnovMatch este o competiție prin care start-up-uri, companii de tehnologie sau specialiști tehnici au putut dezvolta pe platforma SAP Cloud Platform diverse soluții pentru mediul de business. Anul acesta, competiția a atras peste 60 de aplicanți din regiunea CEE, marele câștigător fiind o companie poloneză, Apollogic, care a propus o soluție în domeniul medical ce le permite chirurgilor să încarce și să vizualizeze imagini medicale în format hologramă 3D. România a avut un finalist, firma Advanced Business Software.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0