Softiștii români de la SIVECO cuceresc din nou aurul la World Summit Awards

Softiștii români de la SIVECO cuceresc din nou aurul la World Summit Awards

Câștigând pentru a treia oară World Summit Awards, competiție desfăurată sub egida ONU, SIVECO reușește un record unic în istoria competiției și pune România în topul elitei mondiale în inovație digitală. Polarizând atenția elitei mondiale a profesioniștilor IT, World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasă competiție de IT, desfășurată sub egida ONU, a atras și anul acesta aplicații din 178 de state membre ale ONU dintre care în finală au ajuns peste 450.

SIVECO România a reprezentat țara noastră cu aplicația „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, țara marii stepe”) și a obținut marele premiu la categoria Cultură & Turism. https://www.worldsummitawards.org/winner/kazakhstan-the-land-of-the-great-steppe/

Câștigătorii WSA au fost selectați de către un juriu format din experți internaționali în domeniul IT&C, în două runde de evaluare, fiecare stat membru ONU fiind eligibil pentru a desemna un singur produs pentru fiecare categorie la World Summit Awards.

Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obținut de SIVECO – după cele câștigate în 2005 („Cel mai bun conținut educațional interactiv din lume”) și în 2013 (pentru proiectul „Școli speciale Portal – CES (Conținut educațional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaționale speciale)”).

Prin performanța din acest an, SIVECO reușește un veritabil record la nivel mondial, deoarece nicio altă companie nu a mai primit vreodată atât de multe titluri WSA.

„Suntem extrem de onorați și foarte mândri de această realizare! Nu este doar victoria SIVECO, este și victoria României și suntem bucuroși că am reușit să punem steagul României pe un podium atât de select. Am câștigat trei premii World Summit până în prezent, cu trei proiecte, în trei categorii diferite. WSA este cea mai de preț distincție care poate fi acordată unui proiect IT la nivel mondial. Recunoașterea calității de lideri în inovație digitală, într-o competiție globală sub egida ONU, de atât de multe ori, demonstrează că avem un impact pozitiv asupra societății, respectându-ne misiunea de a aduce progres acolo unde ne implicăm cu talentul, competențele și resursele noastre. Proiectul cu care SIVECO România a reușit să se impună în acest an revoluționează modul în care utilizatorul interacționează cu un material de promovare al unei țări. Practic, prin această veritabilă enciclopedie digitală fluidă, transformăm prezentarea de informație într-o experiență a cunoașterii”, declară Florin Ilia, Președinte și Director General al SIVECO România.

Proiectul softiștilor români constă într-o abordare cu totul nouă a mijloacelor tradiționale de prezentare. În premieră, cu ajutorul unei impresionante varietăți de resurse multimedia, reunite într-o singură aplicație, putem explora societatea și cultura celei de a noua țări ca mărime din lume, Kazahstan: galerii de imagini, filme time-lapse, Panorama / 360º, tururi virtuale, obiecte 3D, hărți digitale și grafice cu informații.

Aplicația este distribuită oficial de corpul diplomatic al Republicii Kazahstan către cei care doresc să cunoască țara, luând locul clasicelor broșuri tipărite.

„Inovația pe care o aduce proiectul nostru constă în faptul că toate informațiile cu privire la o țară pot fi găsite acum pe o singură aplicație, disponibilă pentru toate tipurile de dispozitive mobile. Iar informațiile se suprapun și se dezvăluie în funcție de interesul utilizatorului, cu scopul de a-i oferi acestuia un context cât mai larg. Premiul WSA confirmă că am realizat un instrument care transformă informația în cunoaștere. Framework-ul aplicației se potrivește oricărui alt subiect similar, de la un profil de țară la prezentarea unui muzeu, și poate fi considerat punct de plecare pentru o nouă generație de aplicații mobile”, spune Bogdan Gornea, coordonatorul tehnic al echipei care a dezvoltat aplicația câștigătoare.

În cadrul acestui proiect, specialiștii SIVECO au colaborat cu o echipă internațională formată din scriitori, jurnaliști, fotografi, cameramani, graficieni, designeri și programatori kazahi și de alte naționalități. Au fost implicate 80 de persoane și 33 de organizații publice și private, care au lucrat intens timp de un an și jumătate la acest produs.

Enciclopedia digitală interactivă realizată de SIVECO România și premiată în cadrul World Summit Awards este disponibilă pe AppStore și Google Play Market, dar și online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0