Stephane Richard, CEO al Grupului Orange: „Lansarea Orange Money în România este iminentă!”

Stephane Richard, CEO al Grupului Orange: „Lansarea Orange Money în România este iminentă!”

Stephane Richard (foto), CEO si presedinte sl Grupului Orange s-a aflat la Bucureşti într-o vizită-fulger de evaluare a operaţiunilor şi planurilor de viitor ale companiei. El nu a oferit alte detalii, menţionând însă că va oferi informaţii premierului Dacian Cioloş, cu care urma să se întâlnească. „Din punctul de vedere al investiţiilor, îi voi menţiona premierului proiectul de mobile banking.“

România va juca un rol important în planurile strategice ale Orange de a se extinde pe piaţa de servicii financiare pe telefonul mobil, iar primul pas al gigantului francez pe acest segment – lansarea serviciului Orange Money pe piaţa locală, este iminent, a declarat într-un interviu exclusiv pentru ZF Stephane Richard.

„Există şi noi linii de business – cum este mobile banking-ul, care este în mod clar un domeniu în care România are un rol de jucat; avem un proiect ambiţios în acest segment“, a declarat Richard. „Avem aproape 20 de milioane de utilizatori ai Orange Money în Africa, iar ceea ce vrem să facem acum este să lansăm servicii financiare pe mobil în Europa. Avem un proiect în Franţa de a lansa o «bancă mobilă», avem proiecte şi în Spania. Am lansat serviciul şi în Polonia, iar acum următoarea ţară este România pentru lansarea Orange Money şi poate chiar şi pentru mai mult.“

Ideea lansării pe piaţa locală a unui astfel de serviciu nu e de dată recentă. Încă din anul 2014, cei de la Orange au pus bazele unei firme pentru plați și transfer de bani de pe mobil, numită Orange Money SRL. Iniţial, se anunţase că lansarea comercială a serviciului va fi făcută în 2015, dar ulterior a fost amânată.

Între timp, au fost obţinute şi aprobările necesare din partea BNR, iar compania şi-a întărit poziţia financiară. Acționarii Orange Money au hotărât, în luna iunie a acestui an, majorarea capitalului social al companiei cu 10,68 milioane de lei, la 19,46 milioane de lei, prin emiterea unui număr de 1,068 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei/titlu. Ultima infuzie de capital avusese loc în septembrie 2015 și s-a ridicat la 6,73 milioane de lei.

Orange, care este liderul pieţei de telefonie mobilă în România, cu peste 10 milioane de clienţi şi afaceri anuale de peste 1 mld. euro, se află în plin proces de expansiune şi în teritoriul nou al serviciilor fixe, o prioritate strategică. Pentru a ne atinge obiectivele, am fi gata să mergem dincolo de parteneriatul cu Telekom şi să investim şi în propria noastră reţea fixă, a declarat şeful Orange, dar pentru ca acest lucru să se întâmple ar fi nevoie ca guvernul să simplifice obţinerea autorizaţiilor şi să declare construcţia de reţele o prioritate strategică.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0