Teamnet, cooptată de Sopra Steria în proiectul LOGFS al NATO

Teamnet, cooptată de Sopra Steria în proiectul LOGFS al NATO

NATO a selectat Sopra Steria, lider european în transformare digitală, pentru a livra un program de transformare logistică, în calitate de coordonator de consorțiu. Acest program, cunoscut sub numele LOGFS, oferă interoperabilitate îmbunătăţită între multiple entități, folosind platforme existente şi sisteme deschise.

Programul asigură interoperabilitatea fluxului logistic, de la planificarea unei misiuni, managementul și gestiunea bunurilor, suport medical și planificare a activităților de Logistică și transport (L&T). În furnizarea de servicii pe zona medicală şi a componentei de L&T, Sopra Steria colaborează cu Grupul Teamnet.

Extrem de complex, programul LOGFS este esențial pentru obiectivul pe termen lung al NATO de a transforma managementul pe zona logistică a instituției şi va asigura beneficii operaţionale, tehnice, financiare și de coordonare pentru aceasta. Sistemul va oferi posibilitatea personalului autorizat să urmărească și să gestioneze într-un mod clar date logistice, informaţii şi imagini, într-un mediu avansat de sisteme GIS (Sisteme de Informații Geospațiale).

Mai mult decât atât, programul permite Forţelor NATO să își planifice resursele în mod eficient şi colaborativ, să răspundă rapid la situaţii dinamice şi să ofere suport sporit trupelor de pe teren. De exemplu, sistemul va putea oferi capacitatea de a controla mobilitatea pacienților şi va permite urmărirea bunurilor NATO, asigurând, astfel, o planificare precisă și eficientă.

De asemenea, programul sprijină colaborarea între forţele naționale NATO, prin schimbul de informații logistice într-un timp cât mai scurt. Sistemul va livra informații complete despre pacienți şi despre traseul acestora echipelor medicale care vor asigura tratamentul acestora, din momentul incidentului până la sosirea la bază.

Abordarea Sopra Steria cu privire la arhitectura LOGFS se bazează pe conceptul Service Oriented Architecture (SOA), pentru susţinerea Coaliției prin interoperabilitate din punct de vedere IT şi prin re-utilizarea platformelor existente. Sistemul va asigura integrarea deplină cu suita de servicii back-end şi sistemele NATO. Acesta va fi în linie cu politicile de securitate și standardele NATO și va permite realizarea unui cadru rapid, sigur şi flexibil de servicii IT pentru operaţiunile coordonate de NATO.

Sopra Steria are o experienţă vastă în livrarea de programe complexe de securitate logistică în Europa şi implementează acest proiect în parteneriat cu o echipă de experţi din domenii specifice:

– IABG, Germania – expertiză pe partea de sisteme de securitate în contextul NATO și servicii de training specializat

– Teamnet Group, România – expertiză pe zona medicală

– ILIAS Solutions, Belgia – furnizori de engineering și capacități de asset management

– Quantum Research International, SUA – expertiză în sisteme informatice de securitate și servicii de consultanță

– Luciad, Belgia – expertiză în livrarea de sisteme GIS

– Savi Technology, SUA – livrarea de sisteme standardizate de monitorizare a bunurilor și echipamentelor de transport.

Printre soluțiile asigurate de Teamnet pentru proiectul LOGFS, compania va implementa design-ul fluxului de lucru pentru gestionarea pacienților, coordonarea, controlul şi monitorizarea procesului medical, diagnosticarea şi monitorizarea afecțiunilor, precum şi analiza predictivă. Programul LOGFSbeneficiază de expertiza Grupului Teamnet în implementarea sistemelor de management al situațiilor de urgență la nivel regional și de know how-ul din spatele suitei de produse create în domeniu.

Teamnet Dedalus are o echipă de experți în software medical şi în produse eHealth, utilizate în platforme deja validate, prin implementarea în 15 ţări şi în peste 600 de spitale.

Bert Tiems, Service Support and Business Applications, NATO Communications and Information Agency, a declarat: “Prioritatea noastră absolută cu programul LOGFS este să susținem trupele și statele membre NATO să ajungă la o abordare comună pe partea logistică, în cadrul misiunilor.”

John Torrie (foto), Deputy CEO Sopra Steria, a completat: “NATO este un client foarte important pentru Sopra Steria ca Grup. Avem un palmares de succes în livrarea unor sisteme complexe de securitate în Europa, prin implementarea unei abordări de colaborare. Soluţia tehnică va inova NATO, utilizând eficient investiţiile existente ale NATO Communications and Information Agency (NCIA). Avem o echipă cu experiență din ţările membre, care va livra o soluţie pentru a îndeplini cerinţele operaţionale actuale şi viitoare ale NATO.”

De asemenea, Teamnet Group este responsabilă de componenta de Logistică și Transport (L&T) a proiectului. Compania va dezvolta aplicaţii software care să susţină întreaga gamă de activităţi legată de această zonă, precum planificarea, analiza şi implementarea operaţiunilor de mobilitate şi transport NATO. Standardizarea şi schimbul rapid de informaţii reprezintă cheia succesului operaţiunilor complexe de logistică, în special pentru a facilita coordonarea între forţe multiple atunci când e efectuat transportul resurselor, fiind necesar ca unele să fie partajate sau sunt limitate în utilizare.

Sopra Steria, lider european in transformare digitală, oferă unul dintre cele mai complete portofolii de servicii end to end de pe piață: consultanță, integrare sisteme, dezvoltare software, managementul infrastructurii şi BPS. Sopra Steria colaborează cu organizaţii publice şi private importante pentru a livra programe de transformare de succes care adresează provocările lor de business cele mai complexe şi critice. Combinând înalta calitate şi serviciile performante, valoare adăugată şi inovare, Sopra Steria permite clienţilor săi să facă mai bun uz de tehnologia informaţiei. Cu peste 36.000 de angajati în peste 20 de țări, Sopra Steria a avut venituri de 3,6 miliarde euro în 2015.

Cu o experiență de 15 ani, Teamnet este unul dintre principalii integratori de sisteme din regiune. Grupul are la această oră 800 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 93 milioane de euro în 2014, fiind inclus, pentru al optulea an consecutiv, în clasamentele regionale Deloitte.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0