Top Factoring a fost achiziționată de către Intrum Justitia AB, liderul european în domeniu

Top Factoring a fost achiziționată de către Intrum Justitia AB, liderul european în domeniu

Fondul de investiții Reconstruction Capital II Ltd a anunțat finalizarea achiziției companiei de recuperare de creanțe Top Factoring și a portofoliului de creanțe neperformante deținut prin Glasro Holdings Limited de către Intrum Justitia AB, companie lider european în domeniu.
În acest sens, RC2 a încasat ieri 12,83 milioane euro și urmează să mai încaseze 0,28 milioane pe 4 mai 2017. RC2 va primi în total 13,11 milioane euro. Luând în calcul și dividendele încasate pe perioada de deținere a acestei investiții, RC2 a realizat un profit total de 16,29 milioane euro față de costul investiției care a fost de 3,5 milioane de euro.
”Sunt încântat de faptul că RC2 și Intrum au reușit finalizarea tranzacției într-un termen atât de scurt de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare la sfarșitul lui martie. Încheierea acestei tranzacții a fost o condiție precedentă pentru investiția RC2 în Telecredit, investiție care a fost de asemenea finalizată astăzi. Astfel, RC2 va continua să acționeze în sectorul de servicii financiare, sector în care echipa de investiții a RC2 are un istoric demonstrat de performanță și know-how. Sunt convins că Telecredit va reprezenta pentru RC2 o platformă optimă de dezvoltare în sectorul de creditare pentru consumatori și că acest parteneriat va conduce activitatea Telecredit către o nouă etapă” a declarat Ion Florescu, acţionar majoritar al fondului de investiţii RC2.

Reconstruction Capital II Limited este fond de investiții listat la London Stock Exchange, fondat în 2005, ce are activitate in principal pe piețele din România, Serbia și Bulgaria. Printre cele mai importante investiții pe piața locală ale RC2 se numără participația de 40% din producătorul local de lacuri şi vopsele Policolor și 63% din complexul hotelier Zenith din staţiunea Mamaia.

Top Factoring este o compania de recuperare și management de creanțe neîncasate fondată la începutul anului 2006. Compania a reușit într-un timp scurt să se impună pe piața colectorilor de creanțe neîncasate printr-un portofoliu important de clienți, construit și asigurat din furnizori de servicii de telecomunicație, banking sau utilități. Top Factoring este membră a Asociației de Management al Creanțelor Comerciale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0