Avocatul Alexandru Lazăr este primul partener român al firmei de avocatură IntLaw, Spania

Avocatul Alexandru Lazăr este primul partener român al firmei de avocatură IntLaw, Spania

Alexandru-LazarAlexandru Lazăr a devenit noul partener în cadrul firmei de avocatura IntLaw Lawyers and Consultants, din Spania. Alexandru Lazăr se alătură unui proiect de anvergură internaţională în care va avea sarcina de a coordona dezvoltarea departamentelor de Corporate Compliance şi pe cel al Relaţiilor cu Europa Centrală şi de Est. Astfel, Alexandru Lazăr şi IntLaw se vor implica activ în îmbunătățirea şi extinderea relaţiilor economice bilaterale romano-spaniole.

Parteneriatul dintre oamenii de afaceri din România şi cei din Spania a continuat să se consolideze în ultimii ani de zile, în ciuda crizei financiare, investiţiile făcute de mediul de business spaniol pe piaţa românească ajungând la un nivel aproape dublu în comparaţie cu pragul stabilit înaintea problemelor financiare internaţionale din anul 2008” declara Alexandru Lazăr

Unul dintre obiectivele principale pe termen scurt este realizarea de parteneriate strategice punctuale cu case de avocatură din România. Acest tip de parteneriat ar ajuta la dezvoltarea unei reţele internaţionale ce nu ar putea decât să aducă un plus de valoare pentru clienţi şi de experienţă relaţiilor economice bilaterale româno-spaniole. Mai mult, Alexandru Lazăr afirmă că:

Aceste parteneriate de tip best friends vor reprezenta paşi importanţi pentru realizarea unui obiectiv pe termen îndelung şi anume eventuala deschidere a unei filiale proprii IntLaw în România. Proiectul este unul pe termen lung şi se doreşte a fi unul sustenabil, profesionist şi inovator ce îşi propune o prezenţă permanentă pe piaţa românească.”

Despre Alexandru Lazăr. Alexandru George Lazăr este avocat şi doctorand în domeniul instituţiilor microfinanciare, microcreditare şi responsabilitate socială corporativă (RSC). Licenţiat Magna cum Laude în 13 domenii în Drept la Universitatea Granada din Spania, masterat Magna cum Laude în Drept Internaţional, Comerţ Exterior şi Relaţii internaţionale la ISDE Barcelona, Alexandru Lazăr se remarcă printr-un parcurs academic şi profesional de înalt nivel. Fost colaborator al unor case de avocatură de renume precum Baker & McKenzie sau Ramon y Cajal Abogados, este de asemenea autorul unor articole în reviste de specialitate din România (ex. Revista de Drept Comercial) şi din Spania (Revista Iuris, Arayadi Cuademos de la Catedra Garrigues, Mond Juridic ICAB etc.), dar şi co-autor al manualului de Drept Internaţional „International Joint Ventures”.

În prezent, pe lângă funţia în cadrul IntLaw, Alexandru Lazăr este membru activ al Fundaţiei CAESAR, participă la redactarea unei carţi juridice la nivel naţional în Spania, coordonând traducerea Codului Civil Român în limba spaniolă. De asemenea, este membru al grupului de lucru pentru modificări legislative în domeniul execuţiilor ipotecare din cadrul comisiei legislative a Baroului din Barcelona (ICAB). Tot în cadrul ICAB, Alexandru predă o serie de cursuri de formare pentru viitori avocaţi. Activitatea sa profesională include totodata şi o importantă componentă de cercetare în cadrul ESADE acolo unde Alexandru Lazăr face parte din grupul ce se ocupă de cercetarea în microfinanţare.

Astfel, Alexandru Lazăr se remarcă atât prin parcursul academic cât şi prin cel profesional ca fiind unul dintre cei mai de succes avocaţi de origine română la nivel internaţional. Potenţialul şi capacităţile sale au fost recunoscute şi prin premii prestigioase la nivel internaţional precum Premiul I la categoria Drept Fiscal (cel mai tânăr premiat), în 2010, la cea de-a IIa ediţie a Premiilor în Drept Internaţional ISDE-IABA (Inter-American Bar Association) sau premiul I la cea de-a VI ediţie a Premiilor în Drept Internaţional ISDE la categoria Drept Internațional Privat, în 2014.

Despre IntLaw Layers and Consultants. IntLaw este o firma de avocatură specializată în consultanţa în Business Law şi Drept Internaţional. Echipa IntLaw este formată din avocaţi internaţionali de top. Acest lucru facilitează utilizarea unei perspective globale şi folosirea unor resurse ce se pot plia extrem de uşor pe nevoile clienţilor indiferent de natura acestora.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0