Conceptul ”art restaurant” intră în București prin ”Ora Experience”

Conceptul ”art restaurant” intră în București prin ”Ora Experience”

Un nou reper pe harta gastronomică a Bucureștiului: Ora Experience, o investiție de peste 150.000 de euro în cel mai nou restaurant de fine dining deschis în centrul Bucureștiului, pe Calea Floreasca. Ora Experience propune modelul unui restaurant galerie de artă, destinat deopotrivă iubitorilor de artă și celor mai pretențioși gurmanzi.

Conceptul este ideea omului de afaceri Bogdan Cervenschi și a lui Chef Manos Athanasopoulos, un grec care a lucrat ca chef în cele mai în vogă restaurante din Mykonos. Bogdan Cervenschi este cunoscut ca autor al mai multor idei de business printre care clubul Mad House, Cabaret, The Gang, restaurantele Ad Hoc, Ză Lokal, Ad Hoc at Kazeboo Beach, Malvensky, Cărți Dulciuri și Flori, Dulce cu Dor și Urbanik Models.

Restaurantul Ora Experience este unul intim, are o capacitate de 35 de locuri, bonul mediu este de 100 de lei pentru o persoană, iar investitorii estimează o cifră de afaceri de aproape 400.000 de euro pentru 2019.

Periodic, la Ora Experience vor fi organizate vernisaje de artă, iar operele expuse vor putea fi admirate de clienții restaurantului în fiecare seară. Tot opere de artă sunt și platingurile, care îmbină stiluri culinare din mai multe bucătării: americană, mexicană și peruană, cu influențe din bucătăria asiatică, oferind savoare și creând noi și noi gusturi. Acesta este, de altfel, cea mai nouă tendință din sfera gastronomică întâlnită în cele mai în vogă restaurante din lume.

Restaurantul Ora Experience este un loc unic în peisajul culinar românesc, are zece angajați, un chef grec care a lucrat în restaurante cu stele Michelin în Atena și Mykonos și se adresează unui public cu venituri medii și medii plus, educat, iubitor de artă și gurmand. În meniu sunt preparate precum Bao Buns, Flambed, Tuna Tataki, Ceviche sau Tacos.

Chef Manos Atanasoupulos este celebru pentru felul în care îmbină stiluri din marile bucătării ale lumii și-i oferă preparatului savoare, combinând ingrediente pentru a crea noi gusturi. În restaurantele din Mykonos, Chef Manos se laudă că a pregătit meniuri pentru staruri hollywodiene precum Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Robert de Niro sau modelele Victoria’s Secrets. La București, chef Manos și-a propus să restaureze conceptul de restaurant și să facă din art-restaurantul Ora Experience un loc unic în peisajul culinar românesc.

Industria HoReCa din România depășește în acest moment 30.000 de restaurante care activează pe o piață estimată în 2018 la 7 miliarde lei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0