“Factory by RAIFFEISEN BANK”, a doua ediţie, va începe în februarie

“Factory by RAIFFEISEN BANK”, a doua ediţie, va începe în februarie

Pregătirile pentru a doua ediţie a programului “factory by RAIFFEISEN BANK” s-au încheiat; startup-urile româneşti îşi pot pregăti aplicaţia pentru un credit de până la 50.000 de euro.

Raiffeisen Bank va lansa în 12 februarie o nouă ediţie a “factory by RAIFFEISEN BANK”, un program de creditare a startup-urilor, cu până la 50.000 de euro/proiect. “factory by RAIFFEISEN BANK” se desfăşoară online, pe platforma www.raiffeisenfactory.ro şi se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii cu istoric scurt de funcţionare sau celor care au o idee de afacere, dar nu şi-au înfiinţat încă o firmă.
Antreprenorii interesaţi de acest program pot intra pe https://raiffeisenfactory.ro/, îşi pot creea un cont şi vor avea acces la kitul de informaţii pe care banca l-a pregătit pentru a doua ediţie a concursului de proiecte startup-un ghid de pregătire a cerinţelor pentru înscrierea proiectului, oferta de finanţare şi regulamentul de participare. Înscrierile de proiecte vor avea loc în perioada 12 februarie – 31 martie 2019.
Prin această iniţiativă, Raiffeisen Bank încurajează înfiinţarea şi dezvoltarea de startup-uri cu idei inovatoare şi planuri de afaceri solide, iar antreprenorii selectaţi pentru finanţare vor beneficia de îndrumare şi după terminarea concursului, pentru că afacerile lor să devină sustenabile.
„Experienta primei ediţii a programului ne-a încurajat şi ne-a motivat să continuăm să investim resurse şi încredere în antreprenorii aflaţi la început de drum. Pentru ei este o acest p[rogram este o şansă mare, într-un context financiar în care este destul de dificil să găseşti finanţare, până când afacerea nu devine sustenabila. Şi nu ne limităm doar la sprijinul financiar, ci le oferim antreprenorilor acces la resurse şi specialişti din diverse domenii de business, care să îi ajute să îşi dezvolte şi promoveze afacerea”, a spus Vladimir Kalinov, vicepreşedinte de retail al Raiffeisen Bank.
La prima ediţie a programului, Raiffeisen Bank a finanţat 27 de antreprenori la început de drum, cu un total de 3,5 milioane lei. De asemenea, banca le-a oferit acestora workshop-uri pe teme esenţiale pentru reuşita unui business şi i-a premiat în cadrul unei gale festive, alături de partenerii şi colaboratorii proiectului.
În acest an, Raiffeisen Bank va acorda până la 100 de finanţări pentru susţinerea companiilor startup, cu un buget maxim de 50.000 euro, echivalent în lei, pentru fiecare proiect. Participanţii la concurs vor putea aplica pentru un credit de investiţii sau un credit la termen pentru activitatea curentă, până la 5 ani, cu un nivel avantajos de dobândă şi cu garanţii de la Fondul European de Investiţii, prin programul Cosme.
Finanţările sunt acordate datorită Garanţiei puse la dispoziţie de către COSME şi de către Fondul European pentru Investiţii Strategice („FEIS”), stabilite în temeiul Planului de investiţii pentru Europa. Scopul FEIS este de a susţine finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în cadrul Uniunii Europene şi respectiv de a asigura creşterea gradului de acces la finanţare.
Mai multe informaţii despre condiţiile de participare la “factory by RAIFFEISEN BANK”puteţi găsi în regulamentul concursului: https://www.raiffeisenfactory.ro/assets/regulament_factory_ed2_2019.pdf;
şi un video despre acest program:

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats