FNGCIMM  va garanta creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation

FNGCIMM va garanta creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation

Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation şi care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicita o finanţare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia şi de garanţia FNGCIMM.
Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferenta unei finanţări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă.
Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele două bănci – Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putând accesa finanțarea necesară de la bănci printr-o procedură simplificată şi optimizata.
Garanţiile aferente finanţărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de 2 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoţite de documentaţia corectă şi completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convenţiile încheiate cu băncile şi în termenii respectivelor convenţii, după aprobarea finanţărilor.
„Continuăm derularea Programului Start-Up Nation cu ediţia din acest an cu procese interne optimizate pe baza experienţei de anul trecut. Garanţiile pentru creditele de prefinantare acordate de băncile partenere completează portofoliul destinat dezvoltării pe criterii sustenabile: îi sprijinim pe tinerii romani aflaţi în procesul de educare, le oferim ocazia de a-şi achiziţiona o maşină sau o locuinţă în condiţii avantajoase, şi îi susţinem în demersul de a deveni antreprenori.
La nivelul FNGCIMM am creat echipe operaţionale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitările de garantare. Suntem pregătiţi să cooperăm cu partenerii noştri bancari în beneficiul tuturor antreprenorilor romani care doresc să demareze o afacere.” a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.
Pentru FNGCIMM Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea susţinerii a 5.100 de antreprenori din întreaga ţară, volumul garanţiilor acordate depăşind 780 de milioane de lei. Instituţia noastră a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de muncă, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0