Joint venture Erste Group, Global Payments şi CaixaBank

Joint venture Erste Group, Global Payments şi CaixaBank

Erste Group şi Global Payments împreună cu CaixaBank pun bazele unui joint venture în ECE pentru a furniza servicii de plăţi pentru comercianţi
Erste Group Bank AG (Erste Group) anunţă că a încheiat un acord cu Global Payments Inc., unul dintre principalii furnizori de soluţii de tehnologii de plată din lume, în vederea înfiinţării unui joint venture care să furnizeze servicii de acceptare şi procesare a plăţilor pentru comercianţii din Republica Ceha, România şi Slovacia. În urma finalizării tranzacţiei şi obţinerii aprobărilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operaţiunile de acceptare a plăţilor cu cardul la comercianţi din cele trei ţări către Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture în care Erste Group va deţine 49% din acţiuni.
În plus, cele două companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare bancă de retail din Spania şi unul dintre principalii acţionari ai Erste Group, prin care CaixaBank va deţine o cotă din joint venture în baza parteneriatului sau strategic cu Global Payments Inc.
Cu ocazia semnării acordului-cadru, oficialii companiilor implicate au declarat:
„Clienţii noştri se aşteaptă ca banca lor acceptatoare să le ofere tehnologii inovatoare, o mai bună accesibilitate a serviciilor, costuri competitive per tranzacţie şi un management al informaţiilor la cel mai înalt nivel. Unindu-ne forţele cu două companii puternice, specializate în acest domeniu, vom pune mai mult accentul pe activitatea de acceptare, iar calitatea serviciilor pe care le oferim comercianţilor din Europa Centrală şi de Est (ECE) va creşte. Tranzacţia reprezintă un pas important pentru Erste Group în ECE şi ne aşteptam să genereze o creştere suplimentară a segmentului de plăţi”, a declarat Peter Bosek, membru al conducerii executive a Erste Group, responsabil pentru retail.
„Suntem încântaţi să încheiem acest parteneriat cu CaixaBank şi Erste Group,” a menţionat Jeff Sloan, CEO al Global Payments. „Acest joint venture ne va permite să diversificăm semnificativ reţeaua noastră de distribuţie directă în Europa împreună cu parteneri financiari de top, să ne extindem capacitatea de a furniza servicii clienţilor multinaţionali din zona europeană comună de plăţi şi să punem oferta noastră globală de produse şi servicii la dispoziţia comercianţilor care beneficiază de serviciile de acceptare Erste Group Bank. Parteneriatul creează premisele unei creşteri accelerate a activităţii noastre în Europa, într-un moment favorabil pentru regiune”.
„Prin acest joint venture, CaixaBank îşi va consolida prezenta la nivel global, valorificând două dintre principalele sale atuuri: capacitatea de inovaţie tehnologică, recunoscută la nivel global şi colaborarea cu parteneri internaţionali precum Global Payments şi Erste Group Bank”, a declarat Gonzalo Gortázar, director executiv al CaixaBank.
Tranzacţia ar urma să fie finalizata în T4 2015. Nouă entitate creată în urma acestui joint venture va avea sediul în Praga, Republica Ceha şi va deţine birouri de vânzări în întreaga regiune ECE.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0