MasterCard a premiat cel mai inovator proiect din cadrul Olimpiadei Micilor Bancheri

MasterCard a premiat cel mai inovator proiect din cadrul Olimpiadei Micilor Bancheri

Echipa Pasi spre viitor - Premiul MasterCard pentru cel mai inovator proiect

MasterCard a susţinut cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, oferind şi un premiu special – Cel mai inovator proiect – în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc joi, 30 aprilie. În plus, înainte de festivitatea de premiere, micii bancheri au avut ocazia să intre în contact cu lumea cardurilor, la sediul MasterCard. Vreme de două ore, elevii au stat de vorbă cu Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard România, şi au descoperit, într-un mod interactiv, cum se foloseşte cardul şi care sunt cele mai importante beneficii ale utilizării acestuia ca metoda de plată.

„Am fost foarte impresionaţi de proiectele elevilor. Am apreciat maturitatea cu care au tratat tema, dar mai ales soluţiile creative pe care le-au propus. Alegerea unui singur câştigător a fost dificilă, însă decizia finală ne-a condus către o echipă pregătită din punct de vedere financiar pentru ziua de mâine. Iar acest fapt ne bucură cu adevărat, mai ales pentru că educaţia financiară reprezintă o componentă foarte importantă în formarea unui comportament responsabil a celor mici, indiferent de domeniul în care vor activa. De aceea, vom continua să sprijinim astfel de iniţiative educaţionale.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard România.

MasterCard a oferit premiul pentru Cel mai inovator proiect clasei a III-a E din Şcoala Alexandru Ioan Cuza din Bacău, pentru proiectul „Paşi spre viitor”. Scopul proiectului este de a oferi elevilor din clasele primare programe extacurriculare care să contribuie la dezvoltarea abilităţilor de a proiecta şi desfăşura în echipă activităţi de educaţie financiară în şcoală şi în comunitate. Echipa câştigătoare a fost recompensată cu o tabletă.

Activităţile extracurriculare propuse în cadrul proiectului „Paşi spre viitor” sunt:

-„ Biblioteca vie” – Drumul banilor – elevii au vizitat locurile de muncă ale părinţilor, unde oamenii au devenit „cărţi vii”.

– „Banca copilului înţelept” – în urma lecţiilor de educaţie financiară, elevii au confecţionat puşculiţe eco dintr-un balon, pentru gestionarea economiilor.

-„Banii prin ochi de copil” + expoziţie concurs de afişe – folosind lucru în echipă şi utilizând metode activ-participative, micuţii au realizat afişe care cuprindeau diferite mesaje cu tematică financiară. Cele mai bune lucrări au fost premiate.

-„Micul bancher” – elevii au vizitat Banca Naţională a României, au vizionat filmuleţe despre istoria banilor şi s-au jucat devenind guvernatori BNR pentru următorii 5 ani. Activitatea s-a încheiat cu o distribuţie de flyere pentru promovarea comportamentului financiar sănătos.

-„Târgul produselor noastre” – activitatea constă în confecţionarea de obiecte reciclabile şi vândute în târgul organizat de Asociaţia Părinţilor, venitul a fost donat şcolii în scopul amenajării unui loc de joacă în curtea acesteia.

Organizată de Asociaţia pentru Promovarea Perfomanţei în Educaţie, Revista Cutezătorii şi Univesitatea din Bucureşti şi sprijinit de Banca Naţională a României, iniţiativa Olimpiada Micilor Bancheri face parte din implementarea proiectului de introducere la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale „Educaţie financiară”, în anul şcolar 2013 – 2014, de către Banca Naţională a României, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Aceasta a demarat la începutul lunii martie 2015, când elevi din peste 50 de localităţi au susţinut o probă scrisă de verificare a cunoştinţelor de educaţie financiară. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat la această probă din cele 77 de şcoli participante au trecut în etapa următoare, de elaborare a unor proiecte, precum afişe, fotografii, desene, machete etc., pe tema educaţiei financiare, unde elevii şi-au putut testa şi creativitatea.

Dintre aceştia, 100 au fost selectaţi să participe la etapa finală, care a avut loc în data de 30 aprilie 2015 şi care a constat în susţinerea unei probe scrise. În urma acesteia au fost selectaţi patru câştigători, şase elevi au primit menţiuni, iar alţi patru participanţi au fost recompensaţi cu premii speciale individuale. La nivel de proiecte, au fost acordate trei premii – oferite de MasterCard, revista Cutezătorii şi Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0