Matteo Patrone este noul Director General BERD pentru Europa de Est şi Caucaz

Matteo Patrone este noul Director General BERD pentru Europa de Est şi Caucaz

Matteo Patrone a fost numit Director General BERD pentru Europa de Est şi Caucaz. Având biroul la Kiev, el va fi responsabil pentru operaţiunile şi proiectele Bancii în Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan şi Georgia. Până în prezent, investiţiile cumulate din cele şase ţări BERD se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor din aceste ţări.

Domnul Patrone preia poziţia de la Francis Malige, care a fost primul Director General al hub-ului regional BERD pentru Europa de Est şi care, recent, a fost numit Director General al Departamentului Instituţii Financiare, având biroul la sediul central din Londra.

Domnul Patrone a declarat: “Sunt onorat să preiau această noua poziţie la BERD într-o regiune interesantă. Am observat progrese impresionante în toate ţările din regiune în cursul mandatului predecesorului meu, iar prioritatea mea va fi să creez condiţiile necesare pentru ca echipele noastre locale să se dezvolte şi să se extindă în continuare. Nevoile sunt uriaşe, iar oferta noastră este atractivă. Obiectivul nostru va fi să continuam promovarea competitivităţii economiilor locale, pe masură ce acestea se apropie de Europa.”

Mateo Patrone, cetăţean italian, s-a alăturat BERD în 2008 ca membru al echipei de investiţii de capital (Corporate Equity), după o carieră de succes în sectorul privat. El a fost numit Director pentru Serbia în 2012 şi Director Regional pentru România şi Bulgaria în 2015. În timpul mandatului său, Banca a investit peste 2 miliarde de euro în cele două ţări. Domnul Patrone va prelua noul rol începând cu 1 noiembrie 2018.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats