Oradea devine al doilea oraș din România în care BCR și Telekom introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public

Oradea devine al doilea oraș din România în care BCR și Telekom introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Oradea, a fost implementată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu OTL și în colaborare cu Telekom Romania. Astfel, toate mijloacele de transport ale societății locale de transport, OTL, dispun de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

„Cardul tău este și biletul tău pe mijloacele de transport în comun din Oradea. Achiziția biletelor de călătorie cu cardul contactless direct din tramvai sau autobuz ușurează accesul la transportul în comun din Oradea” a declarat Romeo Nica, Director Economic Compania de Transport Public Oradea SA.

“Ne bucurăm că reușim la Oradea să extindem sistemul de plată contactless în transportul public. Peste 80% din piața de carduri este contactless, iar plățile contactless au devenit ceva firesc în comportamentul utilizatorilor de carduri, așa că e normal ca acestea să se extindă și către alte servicii din activitatea cotidiană a fiecăruia dintre noi, așa cum este transportul public. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City și suntem convinși că, alături de partenerii noștri Mastercard si Visa, soluțiile de plată avansate vor transforma viața românilor într-una mai bună”, a declarat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR.

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport OTL este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Echipamentul de plată va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0