România dobândeşte convergenţă economică datorită politicii externe

România dobândeşte convergenţă economică datorită politicii externe

În a doua săptămână în care Banca Naţională lichidizează piaţa interbancară prin intermediul repo apetitul băncilor comerciale a scăzut la mai puţin de jumătate faţă de perioada anterioară.

Măsura dovedeşte eficienţa cu care BNR utilizează instrumentele  de reglare a lichidităţii, dar şi faptul că guvernul tinde, probabil,  spre normalitate în privinţa execuţiei bugetare.

Acest lucru nu se poate face în lipsa comunicării bancă centrală – executiv, aşa cum e firesc pentru o ţară membră UE şi care funcţionează, deja,  ca o democraţie consolidată.

Şi un pas înainte se poate constitui remanierea Cabinetului Tudose, pentru a găsi o soluţie cât mai apropiată de necesităţile momentului, mai ales în condiţiile întrunirii NATO  de la Bucureşti, în cadrul căreia preşedintele Iohannis şi-a arătat o poziţie pacifistă coroborată cu ataşamentul faţă de valorile nord-atlantice.

Toate aceste evenimente sunt de natură a consolida evoluţia României din punct de vedere economic şi politic. Singurul lucru care mai rămâne de făcut este ca înţelegerile realizate în cadrul parteneriatelor internaţionale în care e angajată România să fie respectate şi asimilate şi în politica internă.

COMMENTS

Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats