Softronic primeşte o finanţare de 14 milioane de euro de la Raiffeisen Bank, cu garanţia EximBank

Softronic primeşte o finanţare de 14 milioane de euro de la Raiffeisen Bank, cu garanţia EximBank

Raiffeisen Bank va acorda o finanţare în valoare de 14 milioane de euro, garantată de EximBank (prin emiterea unor garanţii în numele şi în contul statului român), companiei Softronic SRL, din Craiova. Creditul este destinat acoperirii costurilor de producţie şi livrare pentru şase locomotive electrice, care vor intra în dotarea companiei Green Cargo AB din Suedia.
În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo din Suedia pentru livrarea a opt locomotive Transmontana. Primele două locomotive au fost deja produse şi livrate, în prezent aflându-se în faza finală de testare. Următoarele 6 locomotive, a căror producţie este finanţată de Raiffeisen Bank, vor fi livrate la finalul anului 2019, până la mijlocul anului 2020. Softronic SRL este singurul producător de locomotive electrice din estul Europei.
“În momentul de faţă, Softronic are capacitatea de a produce aproximativ 9-10 locomotive pe an. Locomotiva LEMA este un proiect original al firmei Softronic, primul exemplar fiind fabricat în anul 2010. Până în prezent am fabricat 36 de locomotive destinate, în special, operatorilor feroviari transportatori de mărfuri. Locomotivele noastre circula pe căi ferate din România, Ungaria, Slovacia şi, mai nou, din Suedia. Pentru transportul de călători, fabricăm trenul electric Hyperion, care reprezintă materializarea experienţei noastre în proiectarea şi construcţia de material feroviar de înaltă performanta”, a spus Radu Zlatian, director Cercetare-Dezvoltare la Softronic.
“Finanţăm producţia şi exportul partenerului nostru Softronic pentru că ne dorim să sprijinim economia românească să fie competitiva pe orice piaţă. Avem toate ingredientele succesului în această tranzacţie – creativitate, capacitate de producţie şi execuţie, management performant, piaţa de desfacere şi produse de cea mai înaltă calitate”, a declarat Cristian Sporiş (foto), vicepreşedinte Corporaţii la Raiffeisen Bank.
“Structura de garantare este o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, iar garanţiile pe care statul român le emite prin intermediul EximBank sunt o resursă sigură şi eficienţa pe care firmele, prin intermediul băncilor comerciale, ar putea să o exploateze mai mult. În acest context, este cu atât mai importantă decizia Raiffeisen Bank de a valorifica facilităţile oferite de EximBank într-un parteneriat ce deschide noi oportunităţi de dezvoltare pentru un business autohton. Încurajăm şi alte bănci comerciale să urmeze acest model, în beneficiul net al companiilor româneşti”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats