TotalSoft anunță preluarea Architected Business Solutions

TotalSoft anunță preluarea Architected Business Solutions

TotalSoft, cunoscut furnizor și integrator de soluții software de business, filială deținută integral de către Logo Yazilim A.S. (Logo), anunţă că a a demarat procedurile de achiziție a firmei Architected Business Solutions (ABS), grup cu sediul în București, specializat în consultanță în managementul afacerilor și cu expertiză solidă în retail, tehnologie și outsourcing și a început procesul de integrare a acesteia în TotalSoft.

Ca parte a strategiei sale de creștere, TotalSoft își propune să înființeze o nouă divizie de business, axată pe consultanță în management, și să își consolideze serviciile existente de retail și outsourcing. Astfel, compania va integra echipa de 50 de consultanți și portofoliul de clienți ale ABS. Combinația de resurse va oferi valoare adăugată clienților locali și internaționali și va extinde oferta de servicii ale TotalSoft.

ABS a fost fondată la Bucureşti, în 2004. La sfârşitul anului 2016 firma dispunea de 20 de angajaţi şi de un rulaj de 6,38 milioane lei.


Preluarea ABS vine cu o infuzie de know-how și resurse pentru TotalSoft, contribuind la realizarea obiectivelor noastre ambițioase de creștere, atât în Romania, cât și la nivel internațional. Expertiza vastă în consultanță de management a ABS, precum și serviciile complementare de outsourcing pe care le oferă, vor reprezenta un plus valoare semnificativ pentru clienții noștri existenți și viitori. Totodată, experiența în retail a ABS și faptul că este membră a Ebeltoft Group, rețeaua internațională a experților în retail, ne consolidează oferta și expunerea pe acest segment”, a declarat Onder Eren (foto), CEO TotalSoft.

La finalizarea procedurilor de fuziune, acționarii ABS vor deține 20% din acțiunile TotalSoft, acesta fiind de fapt preţul de achiziţie a firmei.

De asemenea, odată cu începerea procedurilor de fuziune, Gorkem Tursucu, director general al ABS, va fi numit Chief Operations Officer al TotalSoft, responsabil cu creșterea și dezvoltarea operațiunilor companiei, precum și transformarea TotalSoft într-un partener digital inovator pentru clienții săi.

Cu o experiență de peste 20 de ani în consultanță, Gorkem Tursucu a fondat și gestionat operațiunile ABS în ultimii 12 ani. Anterior, a deținut poziții de conducere în companii globale precum Arthur Andersen și Ernst & Young, fiind responsabil cu numeroase proiecte de consultanță în management și corporate finance, în mai multe industrii. Totodată, a gestionat proiecte de îmbunătățire a eficienței proceselor pentru companii globale publice și private, în regiuni precum Comunitatea Statelor Independente, Europa Centrală și de Est, India și Orientul Mijlociu.

TotalSoft este unul dintre cei mai importanți furnizori regionali de sisteme informatice de business (ERP, HCM, CRM, DM și BI) din Europa Centrală. În prezent, TotalSoft are o echipă de 470 de angajați și proiecte în 46 de țări, pe patru continente. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, din 2014 şi până la finalul anului 2016, TotalSoft şi-a sporit numărul de salariaţi de la 379 la 448, în vreme ce cifra de afaceri a scăzut de la peste 100 milioane lei la 99 milioane lei, iar profitul net s-a subţiat şi mai drastic, de la 6,3 milioane lei la 2,9 milioane lei în 2016.

TotalSoft este o filială deținută integral de către Logo Yazılım A.Ş (Logo), cel mai mare furnizor independent de software din Turcia. Cu o experiență de peste 30 de ani, Logo este una dintre companiile de software cu cea mai rapidă dezvoltare, oferind soluții și servicii inovatoare prin intermediul a peste 800 de parteneri. Compania este prezentă pe 45 de piețe internaționale și deservește peste 85.000 de clienți din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Logo este prima companie publică de IT din Turcia și are o capitalizare de piață de peste 400 milioane de dolari.

COMMENTS

Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats