Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi găzduieşte Conferința Științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi găzduieşte Conferința Științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în acestă perioadă, cea de-a cincea ediție a Conferinței Științifice Anuale a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate (ERMAS).
Invitații speciali ai evenimentului sunt profesor univ. dr. Iourii Manovskii (University of Pennsylvania), profesor univ. dr. Steven Ongena (University of Zurich) și profesor univ. dr. Jeffrey Wooldridge (Michigan State University). De asemenea, în cadrul conferinței va avea loc un curs gratuit de microeconometrie, susținut de David Drukker, Director executiv pentru Econometrie al companiei STATA și unul dintre cei mai reputați specialiști în domeniu. David Drukker va susține și o lucrare în cadrul sesiunilor științifice ale conferinței.
Conferința Științifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate își propune să reunească anual cercetătorii economiști români (sau cunoscători ai limbii române), precum și economiștii străini invitați de aceștia, să încurajeze diseminarea rezultatelor cercetării cu posibile aplicații în implementarea de proiecte de dezvoltare în România, să medieze cooperarea dintre universitățile locale și economiștii români recunoscuți internațional dar și să îmbunătățească calitatea dezbaterilor pe teme economice din România. Lista participanților la ediția 2018 cuprinde, în principal, economiști români afiliați unor universități sau instituții de cercetare din afara țării, precum și colegi ai acestora care activează în România.
Evenimentul a prilejuit şi derularea unui cursul intensiv „Microeconometrics with STATA”. Programul conferinței mai include, pe lângă sesiunile de comunicări științifice, o serie de dezbateri de tip masă rotundă: „Romania at the EU Presidency – opporktunities and challenges”, „Public Policy and Economic Development in Romania” sau „Public health policy”, dar și un tur al Iașiului.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats