Zi mare la Bursă! BVB a lansat cea mai mare platformă educaţională din România

Zi mare la Bursă! BVB a lansat cea mai mare platformă educaţională din România

Bursa de Valori Bucureşti a lasant o platformă online de informaţii şi materiale educaţionale despre investiţii şi pieţele de capital, se arată într-un comunicat al insituţiei financiare. Aceasta este disponibilă la adresa: www.fluentinfinante.ro. Platforma a fost denumită “Fluent în finanţe: Platforma Universală pentru Investitori”. Proiectul are ca parteneri Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management şi Tradeville.

„(…) Astăzi suntem mândri că, odată cu lansarea Platformei Universale pentru Investitori, am reuşit să creăm un spaţiu unic, unde se află toate informaţiile referitoare la investiţii în piaţa de capital. Noi am facilitat pentru ei accesul la case de brokeraj, fonduri mutuale şi fonduri de pensii din întreaga ţară, toate cu un singur scop – pentru a face piaţa românească de capital mai accesibilă”, a afirmat Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

În prezent, platforma “Fluent în finanţe” este cea mai mare platformă educaţională din România, potrivit comunicatului BVB. Este şi prima platformă care se concentrează în întregime asupra pieţelor de capital. Platforma conţine clipuri video, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultură financiară, harta interactivă a României cu toate casele de brokeraj autorizate la BVB sau cluburile de investitori de la noi din ţară.

(…) Împreună cu partenerii noştri am reuşit să creăm un conţinut unic – peste 100 de minute de video, peste 35.000 de cuvinte în secţiunea online de cursuri, mai mult de 150 de termeni financiari în glosar şi peste 160 de întrebări în testul de cultură financiară. Peste 50 de oameni s-au adunat pentru a contribui la dezvoltarea acestui concept creativ unic. Dar nu ne vom opri aici! “Fluent în finanţe: Platforma universală pentru Investitori” va rămâne unul dintre proiectele cheie ale Bursei de Valori Bucureşti şi noi, împreună cu toţi cei care ne sunt alături, vom continua să o extindem şi să o dezvoltăm în permanenţă, pentru a deveni un punct de referinţă pentru toţi investitorii individuali din România”, a spus Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori Bucureşti.

„Daca ai planuri pe 1 an, seamăna orez, daca ai planuri pe 10 ani, plantează copaci, daca ai planuri pe toata durata vieţii, educă oameni”, spune un proverb chinezesc. Acesta vorbeşte foarte bine despre cât de mult credem şi ne implicăm în proiecte de educaţie financiară atât cu BVB, cât şi cu alţi parteneri (…)i” a declarat Dan Popovici, director general la OTP Asset Management.

Bursa de Valori Bucureşti a lansat şi aplicaţia de mobil FinLit Quiz, disponibilă în română în Google Play şi App Store. Aplicaţia a fost dezvoltată împreună cu Visa România, parte a programului de educaţie financiară Banii IQ.

“(…) Susţinem platforma de educaţie dezvoltată de Bursa de Valori din Bucureşti cu expertiza dobândită prin propriile programe de educaţie financiară derulate de Visa, BaniIQ şi Banii pe Net, care au instruit aproape 1 milion de beneficiari de-a lungul anilor”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

FinLit Quiz oferă posibilitatea de a testa nivelul de cultură financiară în cinci domenii: economie, finanţe, pieţe de capital sau instrumente financiare, se mai arată în comunicatul BVB.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats