140 milioane de lei! Atât a valorificat ANAF din executări silite anul acesta

140 milioane de lei! Atât a valorificat ANAF din executări silite anul acesta

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a valorificat bunuri de aproximativ 140 milioane lei din executări silite, a declarat, Dragoş Doroş, preşedintele instituţiei, în cadrul unei conferinţe organizată de Deloitte.

Sunt 30.000 de cazuri de cazuri de executare din aceste izvoare ale instanţelor (n.r. plângerile penale pe latură de evaziune fiscală), cu 20.000 de contribuabili care sunt obiectul acestor executări, persoane fizice sau juridice. În acest an, am organizat un departament special care le-a pus pe toate într-o evidenţă electronică, le-a ierarhizat şi, acum, am început să vindem. Este pentru prima dată când ANAF a început să vândă terenuri, imobile şi tot ceea ce se putea valorifica, nu că până acum nu a vrut, dar sunt foarte multe. Este pur şi simplu un efort de reorganizare. S-a început şi 120 milioane lei – 140 milioane lei într-un an poate părea mult, poate părea puţin, dar comparativ cu anul trecut este foarte mult. Acesta este începutul! Aici colabărăm şi cu altă agenţie. Într-un fel lucrurile se îndreaptă către o eficientizare a administrării şi către obţinerea de bani”, a mai afirmat preşedintele ANAF.

Banii se obţin cel mai bine „din vorbă bună şi mai puţin din coerciţie”, a mai punctat şeful Fiscului.

Dragoş Doroş a mai spus că ANAF câștigă aproximativ 75% din sumele pe care le are în instanță. În Bucureşti, procentul este de 88, a mai spue acesta.

„În statistici, ANAF nu stă chiar așa de rău. Pe sumele pe care le avem în instanță, care au în spate decizii definitive, în ultimii 5 ani, ANAF câștigă cam 75%. Nu e neapărat foarte bine, dar nici rău! Scopul nostru este să câștigăm cât mai mult. Noi ne ajustăm ca să câștigăm mai mult de 75% din sume. Pe deciziile de soluționare a contestațiilor — contestațiile de peste 5 milioane se soluționează la o direcție specializată din București, iar contestațiile sub 5 milioane se soluționează la 5 servicii de soluționare din țară — la direcția din București, contestațiile care sunt respinse și care ajung automat în instanță, tot pe considerentul sumelor procentul de câștig de partea ANAF este de 88%, ceea ce mă îndreptățește să spun că soluțiile de respingere sunt corecte”, a afirmat Dragoş Doroș.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0