Banca Angliei menţine dobânda-cheie la 0,25%, cu şanse de reducere anul acesta

Banca Angliei menţine dobânda-cheie la 0,25%, cu şanse de reducere anul acesta

Comisia de Politică Monetară a decis în unanimitate să menţină dobânda de referinţă a Băncii Angliei la recordul minim de 0,25%, dar a anunţat că este încă de aşteptat să taie dobânda-cheie din nou, la final de an, dacă economia U.K. slăbeşte, anunţă presa internaţională.

Banca Angliei a redus rata de referinţă luna trecută, de la 0,5% la actualul nivel de 0,25%. Măsura se înscrie în pachetul de stimuli meniţi să atenueze economia după votul surpriză pentru Brexit.

De asemenea, oficialii au extins achiziţiile de obligaţiuni corporative.

Grupul decizional a decis în unanimitate să continue achiziţiile de active, în valoare totală de 70 de miliarde de lire sterline( sau 92,7 miliarde dolari). Doi dintre factorii de decizie, Kristin Forbes şi Ian McCafferty, au votat în august împotriva acestor programe de obligaţiuni, dar au susţinut iniţiativa luna aceasta, spunând că inversarea ar aduce riscuri, potrivit variantei online a publicaţiei The Wall Sreet Journal.

Potrivit minutei acestei şedinţe a Băncii Angliei, oficialii conduşi de Mark Carney au recunoscut că datele economice recente indică faptul că economia creşte într-un ritm uşor mai rapid decât previzionau imediat după referendumul din iunie.

Comisia se aşteaptă la o încetinire mai mică a creşterii produsul intern brut al Marii Britanii în a doua jumătate a anului 2016”, potrivit minutei. Oficialii se aşteaptă acum la o creştere de 0,3% în al treilea trimestru comparativ cu trimestrul doi, în urcare de la estimărea de 0,1% lansată în august, după cum notează jurnaliştii de la wsj.com.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0