Bayer finalizează achiziția companiei Monsanto

Bayer finalizează achiziția companiei Monsanto

Bayer a încheiat cu succes achiziția companiei Monsanto. Acțiunile companiei americane nu vor mai fi tranzacționate la Bursa de Valori din New York, iar Bayer este acum deținătorul unic al companiei Monsanto. Acționarii Monsanto vor primi 128 dolari americani pe acțiune. J.P. Morgan a asistat compania Bayer în procesarea plății prețului de cumpărare pentru cea mai mare achiziție din istoria companiei. Conform aprobării condiționate a Departamentului de Justiție al Statelor Unite, procesul de integrare a companiei Monsanto în Bayer poate avea loc de îndată ce dezinvestițiile către BASF au fost finalizate. Se așteaptă ca acest proces de integrare să înceapă în aproximativ două luni.
„Astăzi este o zi importantă: pentru clienții noștri – fermieri din întreaga lume pe care îi vom putea ajuta să își asigure și îmbunătățească recoltele; pentru acționarii noștri, deoarece această tranzacție are potențialul de a crea o valoare semnificativă; și pentru consumatori și întreaga societate, pentru că vom fi chiar mai bine poziționați pentru a ajuta fermierii din întreaga lume să producă alimente sănătoase și accesibile în mod durabil. Ca motor principal de inovație în domeniul agriculturii, oferim angajaților din întreaga lume locuri de muncă atractive și oportunități de dezvoltare „, a declarat Werner Baumann (foto), președintele consiliului de administrație al Bayer. „Obiectivele noastre de durabilitate sunt la fel de importante pentru noi ca și obiectivele noastre financiare. Scopul nostru este să fim la înălțimea responsabilității sporite pe care o implică o poziție de lider în agricultură și și să consolidăm dialogul cu societatea”.
„Închiderea tranzacției de astăzi reprezintă o etapă importantă pentru viziunea noastră de a crea un lider în agricultură, sprijinind producătorii în eforturile acestora de a fi mai eficienți într-un mod mai durabil în beneficiul planetei noastre și al consumatorilor”, a declarat Hugh Grant, președinte și director executiv al companiei Monsanto. „Sunt mândru de calea pe care am deschis-o ca Monsanto și aștept cu nerăbdare ca această companie combinată să ajute la dezvoltarea agriculturii moderne”.
Liam Condon, membru al consiliului de administrație al Bayer, va conduce divizia combinată Crop Science când va începe procesul de integrare. Până atunci, Monsanto va opera independent de Bayer.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0