EFSE şi BT Mic oferă finanţare în moneda locală companiilor micro şi mici din România

EFSE şi BT Mic oferă finanţare în moneda locală companiilor micro şi mici din România

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat companiei BT Microfinanţare (BT Mic), membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, un al doilea împrumut în lei, echivalentul a 7 milioane EUR, pentru extinderea accesului la finanţare pentru întreprinderile micro şi mici din ţară.
BT Mic este o companie care susţine prin finanţări companiile mici, un segment cu mare potenţial în România şi un factor cheie în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi creşterea economică. Compania a fost înfiinţată în 2016 şi a devenit cea mai mare instituţie de microfinanţare din România, susţinând până acum peste 10.000 de antreprenori. BT Mic este o instituţie de creditare parteneră EFSE din decembrie 2018, beneficiind până acum atât de finanţare dedicată, cât şi de asistenţă tehnică orientată spre creşterea capacităţilor companiei de a susţine întreprinderile micro şi mici şi spre sporirea notorietăţii acesteia în rândul antreprenorilor locali.
Christoph Tiskens, preşedintele Consiliului de Administraţie EFSE, declară: „Suntem mândri să susţinem BT Mic. EFSE recunoaşte rolul crucial pe care îl au companiile micro şi mici în dezvoltarea economiei României, iar nouă facilitate de credit va permite BT Mic să ofere finanţare pentru peşte 800 de companii, în moneda locală, protejându-le astfel de riscul valutar”.
Cristina Şindile, CEO BT Mic, afirma: „EFSE ni s-a alăturat în această călătorie de mai bine de un an, iar acum suntem bucuroşi să anunţăm extinderea colaborării. Împărtăşim aceeaşi viziune, avem aceleaşi obiective în ceea ce priveşte sectorul companiilor micro şi mici şi ne propunem să contribuim şi mai mult la dezvoltarea acestuia printr-o abordare de creditare sustenabila.”
Fondat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta şi susţine creşterea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi ţările din Parteneriatul Estic investind în succesul întreprinderilor micro şi mici, cât şi îmbunătăţind condiţiile de trai ale gospodăriilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezintă un factor cheie în dezvoltarea acestui segment, EFSE se focuseaza spre a ajuta sectoarele financiare locale în scopul îmbunatăţirii abilităţii acestora de a oferi finanţări responsabile. Pe lângă activităţile de investiţii, EFSE îşi sporeşte impactul prin intermediul Facilităţii de Dezvoltare EFSE, care oferă asistenţă tehnică, training-uri şi alt suport non-financiar întreprinderilor şi instituţiilor.
EFSE a fost creat de către Banca de Dezvoltare KfW cu susţinerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de către agenţii donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi.
Finance în Motion GmbH, Germania, activează în calitate de consultant investiţional EFSE, iar Hauck&Aufhäuser Fund Services S.A., Luxembourg, în calitate de manager.
BT Mic, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania dedicată finanţării afacerilor mici, completează rolul BT de susţinere a antreprenorilor romani. Aceasta vizează antreprenorii cu o cifră de afaceri de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de formă de organizare – societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociaţii familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activităţi economice. Peste 10.000 de microintreprinderi sunt susţinute de BT Mic.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0